Відсвяткувала 100-річний ювілей кременчужанка Геня Малкіна

21.09.2020, 14:31 Переглядів: 2 588

 

Жінка з 1999 року живе у нашому місті

Вчора, 20 вересня, відсвяткувала свій сторічний ювілей кременчужанка, учасник ІІ Світової війни, Геня Малкіна. Як повідомила пресслужба Кременчуцької міськради, від мерії іменинниця отримала матеріальну допомогу та квіти.


Геня Євсіївна Малкіна народилася у м. Стародуб Брянської області у багатодітній родині. Після закінчення медичного училища у 1940 році переїхала до Харкова, де працювала медичною сестрою у ІІ міській лікарні. У роки ІІ Світової війни працювала медичною сестрою у м. Джамбул (Казахстан) у евакоізоляторі. Після звільнення Брянська від фашистів повернулася до рідного міста. Там на неї чекала сумна звістка про те, що її батьків розстріляли, а старший брат загинув у боях у м. Севастополь. У 1946 році вийшла заміж, у 1948 році у неї народився син Григорій. Її чоловік невдовзі помер від поранень, отриманих на війні. З 1957 по 1980 роки працювала у лікарні м. Брянська, звідти вийшла на пенсію.


У 1999 році після трагічної загибелі сина переїхала на постійне місце проживання до Кременчука, де мешкає її племінниця Єлизавета Сандерова.

 
Зазначимо, що кременчужани, які досягли сторічного віку, отримують щомісячну стипендію міського голови у сумі 1200 грн, а містяни віком від 95 до 100 років – 700 грн.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: пресслужба мерії Кременчука
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх