Пологове проживе лише до травня

5.03.2009, 20:11 Переглядів: 1 665
Працівників пологового відділення у Крюкові попередили, що вони працюють лише до першого травня..
Незабаром у цих коридорах оселиться
онкодиспансер

Їх примушують поставити свої підписи під «папірцем-попередженням» про звільнення. Медперсонал проти і вимагає офіційного наказу міськздороввідділу про закриття відділення. Спроба деяких працівників працевлаштуватися (як їм обіцяли) виявилась марною. Обурені люди написали звернення до міністра охорони здоров’я.

Минулого тижня у пологовому відділенні другої міської лікарні, що у Крюкові, відбулися збори працівників, де їх попередили про закриття відділення із першого травня. Причина – недостатнє фінансування та неможливість надання відділенням всього спектра послуг при пологах:

– Ось вам і «МИР, ТРУД, МАЙ»! У День солідарності трудящих ми будемо викинуті за борт корабля, в якому пропрацювали багато років. Головний примушує нас підписати «папірець-попередження», мовляв, ми ознайомленні з тим, що будемо скорочені. Однак майже всі цього робити не збираються, бо це не наказ по міськздороввідділу про скорочення, а якась профанація. Юристи радять нам цього не робити, – розповіла «Телеграфу» одна з працівниць пологового відділення.

Вона каже, відділення збираються скоротити, а ліжко-місця не перевести до пологового відділення, а ліквідувати взагалі.
Ще одна медсестра розповіла нам, що намагалася працевлаштуватися в другій лікарні, як це обіцяв керівник міськздороввідділу Валерій Литвиненко, однак це у неї не вийшло.

– Там вільного місця для мене не знайшлося. Є місця, але лише тих працівників, що пішли у декрет, – обурюється жінка.

Медпрацівники пологового відділення намагаються захистити своє робоче місце та пишуть звернення у владні інстанції. Окремо звернення до міністра охорони здоров’я, мера Глухова та в інші установи написали породіллі та ті, хто колись тут народжував:
«Звертаються до Вас жінки Кременчука, Комсомольська, Світловодська, Крюківського, Кременчуцького, Онуфріївського, Глобинського районів. Ми, жінки: матері, бабусі, вагітні та породіллі, дуже стурбовані планами міськздороввідділу і адміністрації Кременчука з приводу закриття пологового відділення другої лікарні… Особливості географічного розміщення міста, а саме – поділ його Дніпром на дві частини, лягли в основу планування та будівництва лікувально-профілактичних закладів міста. Так, друга міська лікарня на сьогоднішній день є єдиною багатопрофільною установою правобережної частини міста, яка представлена в даний момент стаціонаром на 205 ліжок. Єдиним підрозділом в структурі є акушерсько-гінекологічна і педіатрична служби. Дані структурні підрозділи лікарні організовані таким чином, що при необхідності, особливо у разі надзвичайних обставин, які можуть призвести до порушення зв’язку з лівобережною частиною міста, можуть працювати в автономному режимі і надавати акушерсько-гінекологічну та дитячу допомогу в повному обсязі. У пологовому відділенні другої міськлікарні проводиться 600 пологів на рік, до 200 вагітних проходить курс оздоровлення. Тут працюють сумлінні акушерки, чуйні дитячі сестри, уважні лікарі, тому багато жінок прагнуть потрапити на пологи у це відділення… Жінка, згідно з Конституцією України, може народжувати в будь-якому пологовому будинку. Жінок же Кременчука хочуть позбавити цього права – права вибору. Ми просимо Вас зберегти пологове відділення другої міської лікарні…»



 
Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх