Позичальникам банків пропонують долари за пільговим курсом

5.03.2009, 20:09 Переглядів: 2 331
Це стосується тих клієнтів, які брали кредити у доларах. Щоправда, дешева валюта для потреб позичальників наразі є не в усіх банках..

Минулого тижня Національний банк України провів перший цільовий валютний аукціон. Банки мали змогу придбати долари за курсом 7,8 грн/$. Долари призначені виключно для потреб позичальників, які брали кредити в іноземній валюті: тобто їм надається можливість гасити кредит за пільговим курсом. Адже Нацбанк зобов‘язав банки продавати долари позичальникам за курсом аукціону (7,8 грн/$ ) плюс 0,2% – збір у Пенсійний фонд.

Проте не всі банки скористалися можливістю купити дешеві долари для клієнтів. Можливо, їх стримували умови Нацбанку: обсяг купівлі не менше 1 млн $, при цьому заявки мали бути підтверджені кредитним портфелем позичальників банку. В аукціоні взяли участь 12 банків, у Кременчуці з їх числа представлені такі: ПУМБ, «ОТП Банк», «Райффайзен Банк Аваль», «Сведбанк Інвест» («Таскомерцбанк Інвест»), «Укрсиббанк», «Індустріалбанк», «Укрсоцбанк», «АвтоКрАЗбанк».

За умовами Нацбанку, долари призначені для погашення поточної заборгованості клієнтів (щомісячний платіж, передбачений кредитним договором) і мають бути використані банком за призначенням протягом п‘яти днів. Інакше їх доведеться повернути Нацбанку, пояснила Ольга Тедік, начальник кредитного відділу «Індустріалбанку». Вона підкреслила, що кожному клієнту персонально повідомили про можливість погасити поточний платіж дешевше комерційного курсу долара. Таку ж інформацію «ТелеграфЪ» отримав і в «АвтоКрАЗбанку».

Нацбанк обіцяє, що аукціон був не останнім. Тож якщо ви взяли валютний кредит, варто поцікавитися у свого банку, чи планує він піти вам назустріч і дати можливість погашення за пільговим курсом.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх