У Черкасах дозволили відкритися паркам та літнім майданчикам кафе - МОЗ засудив відповідне рішення

1.05.2020, 12:16 Переглядів: 3 981 Коментарів: 14

Міністр охорони здоров’я України наголосив, що це може звести нанівець роботу, проведену протягом останніх 1,5 місяців

30 квітня на засіданні виконкому Черкаської міської ради ухвалили рішення пом'якшити карантин у місті з 1 травня. У результаті обговорення виконком дозволив відновити роботу:

  • магазинам з продажу непродовольчих товарів, будівельних матеріалів, електроінструментів, електрообладнання, інших електротоварів, сантехніки, канцелярських товарів, квітів, книжкової продукції та меблів;
  • майстерень з ремонту взуття, одягу, ремонту та встановлення вікон, дверей, воріт, огорож за індивідуальним замовленням, перукарень та салонів краси, салонів для надання послуг із догляду за домашніми тваринами, салонів ритуальних послуг, проектних організацій;
  • ринків, ярмарків із продажу сільськогосподарської продукції та квітів;
  • літніх майданчиків закладів ресторанного господарства.
  • парків, скверів та атракціонів на їхній території, а ще – об’єктів спортивної інфраструктури виключно для проведення тренувань.

 

Джерело: chmr.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я вже відреагувало на таке рішення. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов засудив невиправдане пом’якшення карантину, яке ініціювала Черкаська міська рада.


- Ми розуміємо, що люди втомилися від карантину. Ми, в Уряді, готуємо пом’якшення карантину вже з 11 травня. Всі ці кроки ґрунтуються на думці спеціалістів, вірусологів, на даних, які в нас є. Ми повинні бути впевнені, що наші дії не погіршать ситуацію. Рішення відкрити магазини і торгові центри, а також тераси в закладах громадського харчування може звести нанівець роботу, проведену протягом останніх 1,5 міс. Діям влади буде надана оцінка, в тому числі правоохоронних органів. Я засуджую такі дії, бо вони ставлять під загрозу життя і здоров’я людей, - наголосив Максим Степанов.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 14

0
1 травня 2020 12:24

Там же мер адекватный, не то, что наш, боится собственной тени.


57 15
513
1 травня 2020 12:35

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов засудив невиправдане пом’якшення карантину, яке ініціювала Черкаська міська рада.

Діям влади буде надана оцінка, в тому числі правоохоронних органів. Я засуджую такі дії, бо вони ставлять під загрозу життя і здоров’я людей, - наголосив Максим Степанов

Серьезный, как жук навозный. И пользы столько же.

 


33 7
601
1 травня 2020 14:47

Цитата: nelyaza

Там же мер адекватный, не то, что наш, боится собственной тени.

Багато хто теж вважають білоруського лідера адекватним, бо він карантин не вводив і економіка працює. А те що там більше хворих ніж у нас, при меншій в 4 рази території, то це не важливо, адже "від вірусу ніхто не помирає"


12 31
0
1 травня 2020 15:13

Цитата: nelyaza

Там же мер адекватный, не то, что наш, боится собственной тени.

И толку? Сейчас засудят и все снова позакрывают....

Тут и так понятно, что условия диктует МОЗ


5 20
0
1 травня 2020 15:45

это их дело,что они открываются. Есть чёткие условия,которые прописывает МОЗ и ставят даты тоже они,когда и что открывать


2 29
325
1 травня 2020 16:05

Цитата: Чувааак
Цитата: nelyaza

Там же мер адекватный, не то, что наш, боится собственной тени.

Багато хто теж вважають білоруського лідера адекватним, бо він карантин не вводив і економіка працює. А те що там більше хворих ніж у нас, при меншій в 4 рази території, то це не важливо, адже "від вірусу ніхто не помирає"

Ты думаешь, отсидишься и пропетляешь? Сразу виден интеллект


9 7
110
1 травня 2020 16:11

Цитата: Чувааак

А те що там більше хворих ніж у нас, при меншій в 4 рази території, то це не важливо, адже "від вірусу ніхто не помирає"

 

А то что там экономику не остановили вообще - это фигня да ? Почему все накинулись на Беларусь, чем она хуже Швеции ? В ж..пу ВОЗ, Билл Гейтса с его вакцинацией и Ахметова с его зеленой энергией.


30 6
59
1 травня 2020 17:32

Все верно. С какого х.. гомосятине можно в "Велюре" гуральбасить, а простому люду по норам сидеть? Нам шикарная жизнь, а вам карантин. С уважением, ваши слуги".


22 4
0
1 травня 2020 18:21

Я не знаю какой там мэр в Черкасах, заботится он об интересах граждан или о собственной шкурки сейчас - я не в курсе. Но, уверен, что у него хорошая интуиция. Бояться ему надо не министра который указы пишет и грозит уголовным делом, а своих граждан. Потому как министр его за ногу на площади не подвесит точно за карантин, а вот на счёт граждан - я бы не был так уверен в том что они высоко оценят "заботу" властей в итоге. Недовольство нарастает в обществе и в случае вспышки протестов(которые уже происходят в разных городах с у мелкого бизнеса) отгребёт не министр (потому что он там далеко) а местная власть, т.е. - мэр. Витальке нужно включать спинной мозг и думать что с ним будет в ближайшем времени


21 1
96
1 травня 2020 18:28

Цитата: vortex
Витальке нужно включать спинной мозг и думать что с ним будет в ближайшем времени

А что с ним будет-то? Он потому и изображает царька, что знает, какие терпилы в большинстве своём кременчужане. К сожалению. 


9 3
0
1 травня 2020 20:23

Когда читаешь большинство комментариев и видишь голосование за них, то волосы дыбом становястся, потому что страшно даже представить наше ближайшее будущее. У нас будет не Италия или Испания, у нас будет намного хуже. Вот из за таких "героев", которым коронавирус не страшен и им все по барабану, вымрум миллионы. Обидно то, что они забетут с собой в могилу и сознательных, адекватных людей.


4 18
0
1 травня 2020 20:40

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 1 травня в Україні:

10861 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них:

272 летальні,

1413 пацієнтів одужали.

В Україні станом на 28 квітня усього досліджено 98 719 зразків.

 

По данным Министерства здравоохранения Беларуси, по состоянию на 1 мая:

Из 14 897 пациентов, у которых выявили болезнь на территории Беларуси,

умерли 93 человека
2918 – уже выздоровели.

Всего провели 186 262 теста.

 

 


11 1
0
1 травня 2020 21:14

Цитата: Alex-66
сознательных, адекватных людей

"Сознательные" люди боты - сидят дома им им ничего не угрожает. Тебя кто-то силой тащит на улицу? Обниматься и целоваться заставляет с теми кто дышит свежим воздухом? Заставляет тебя ходить на рынок? Или может быть в парикмахерскую кто-то тебя заставляет ходить? Живи как хочешь, сиди в бункере своём, но не мешай другим работать и не помереть от голоду. Не всем, как тебе деньги с неба падают


19 3
159
2 травня 2020 11:26

Закрыть парки, изначально была глупая идея, глядя на толпы людей в АТБ и Оптомаркетах


10 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх