З 1 травня в Україні мають почати автоматично фіксувати перевищення швидкості на дорогах

28.04.2020, 16:31 Переглядів: 7 118 Коментарів: 6

 

Поки система працюватиме лише в Києві та Київській області. За допомогою камер планують фіксувати не лише перевищення швидкості, а й інші порушення ПДР

З 1 травня має запрацювати автоматична фіксація порушень на дорогах. Мова йде про вимірювання швидкості руху. Про це заявив Радник міського голови Києва Максим Бахматов.


Як функціонуватиме система автофіксації роз'яснило Міністерство внутрішніх справ України. На початковому етапі будуть фіксувати лише такий вид порушень як перевищення швидкості.


На початок запуску системи планують запустити в роботу 50 приладів контролю, із них:

  • 20 приладів у місті Києві;
  • 30 приладів на дорогах державного значення Київської області.


Порушення швидкісного режиму буде рахуватись так (для їзди в населеному пункті): 50+20+3 км/год =73 км/год (де 3 км/год – це спеціально закладена похибка в роботі приладу). Максимально допустима похибка приладів контролю не перевищує ±3 км/год.


Нагадаємо, у населених пунктах дозволена швидкість руху не більше 50 км/год. На автомобільних дорогах за межами населених пунктів дозволена швидкість руху транспортних засобів – не більше 90 км/год, на автомобільних дорогах з розділювальною смугою – не більше 110 км/год, на автомагістралях – не більше 130 км/год.


Після фіксації події Системою інформація буде надходити до центру обробки даних автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху Департаменту патрульної поліції, де розглядається уповноваженим поліцейським.


Адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, несе відповідальна особа:

  • фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб;
  • належний користувач відповідного транспортного засобу, якщо відповідні дані внесено в Єдиний державний реєстр транспортних засобів.

Якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України, адмінвідповідальність нестиме особа, яка ввезла такий машину на територію держави.


Постанова може виноситися без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Після винесення Постанова друкується на паперовому бланку із спеціальними елементами захисту та протягом трьох днів надсилається відповідальній особі рекомендованим листом з повідомленням на адресу місця реєстрації (проживання) фізичної особи (місцеперебування юридичної особи) або вручається особі, яка ввезла транспортний засіб (іноземна реєстрація) на територію України.


Постанова набирає законної сили після її вручення особі або отримання поштового повідомлення про вручення або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення.



Куди звертатись для отримання інформації, і сайт, де можна побачити порушення


За посиланням, яке міститься на лицьовому боці Постанови, можна перейти на адресу вебсайту в мережі Інтернет для ознайомлення із зображенням чи відеозаписом транспортного засобу в момент вчинення адміністративного правопорушення та Постановою в електронній формі. Сервіс перевірки подій з ознаками адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху доступний за посиланням - https://bdr.mvs.gov.ua/, а також в електронному кабінеті водія.



Що потрібно зробити власнику, якщо авто керує не він


Аби не отримати не свій штраф, рекомендується своєчасно внести відомості про належного користувача до Єдиного державного реєстру транспортних засобів через:

  • територіальні органи з надання сервісних послуг МВС;
  • веб-додаток, розміщений на офіційному вебсайті Головного сервісного центру МВС.

У разі, якщо відносно відповідальної особи або особи, яка ввезла транспортний засіб на територію України, вже винесено Постанову, законом передбачено звільнення від адміністративної відповідальності, якщо протягом 20 календарних днів з дня вчинення відповідного правопорушення, або з дня набрання Постановою законної сили:

особа, яка керувала транспортним засобом на момент вчинення зазначеного правопорушення, звернулася особисто до уповноваженого підрозділу Національної поліції, із заявою про визнання зазначеного факту адміністративного правопорушення та надання згоди на притягнення до адміністративної відповідальності, а також надала документ (квитанцію) про сплату відповідного штрафу.


Заява також може бути подана через офіційний вебсайт МВС за умови електронної ідентифікації особи з використанням кваліфікованого електронного підпису.



Оплата штрафу, або оскарження постанови


Для оплати штрафу можна перейти за посиланням по QR-коду, який зазначено на лицьовому боці Постанови, скористатися платіжними інструментами в електронному кабінеті водія або в застосунку «Дія», а також платіжними системами та сервісами, які функціонують в України на законних підставах, в тому числі послугами банків України. Відповідно КУпАП перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 255 грн., а у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 50 км/год – 510 грн.


Радник міського голови Києва Максим Бахматов у відеоблозі зазначив, що камери можуть не лише вимірювати швидкість руху машини, а й визначати рядність, пересування смугами громадського руху, проїзд на червоний, перетин суцільної лінії. Всі ці можливості будуть запроваджувати поступово.


Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: Zaxid.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

0
28 квітня 2020 17:00

А как быть если я продал машину по тех паспорту без всяких довереностей...

Она числится на мне...

Или к примеру я также купил какуюто машину у какогото дедушки пару лет назад опятьже по тех паспорту и етот дед уже давно загнулся... то получается его супруга будет етои штраф оплачивать или кто???


2 10
439
28 квітня 2020 17:19

Цитата: GrayVaC

А как быть если я продал машину по тех паспорту без всяких довереностей...

Она числится на мне...

Или к примеру я также купил какуюто машину у какогото дедушки пару лет назад опятьже по тех паспорту и етот дед уже давно загнулся... то получается его супруга будет етои штраф оплачивать или кто???

Это до первого штафа,а потом они пишут заяву об угоне и вы подебитель !!!  И автоматически становитесь пешеходом.


15 0
222
28 квітня 2020 17:22

ну вот у нас как всегда - сначала делаем, а потом думаем как бы это всё завести в законные рамки...
если я "дал покататься" машину близкому родственнику, внести данные в Єдиний державний реєстр транспортних засобів не успел по какой-либо причине, ну или просто "не хочу" (за это есть ответственность? если да - просьба сослаться на документ), а тот в свою очередь попался на камеру с превышением, что тогда? Согласно конституции Украины я имею право не свидетельствовать против него, но и меня привлечь не могут так как за рулём был не я (алиби это отдельная тема)!


5 9
642
28 квітня 2020 18:06

Цікаво, а такого "байкера", якого сьогодні викладали тут, зможуть притягти, адже номерів з переду на мотику нема?


9 1
0
28 квітня 2020 18:14

Опять начинается. Дал покататься, купил по доверенности, бла-бла-бла... Если твоё корыто нарушает, плати. Не хочешь за кого-то платить, решай вопрос с оформлением. По мне, так эти камеры на каждом углу вешать нужно. Гонщики-дрыстуны заколебали уже на дорогах. Желательно автоматизировать это дело и при многократном нарушении вообще вешать запрет на пол года перемещения по дорогам этого корыта. У кого бабки есть, могут эти штрафы платить каждый день и класть на всех вокруг...


21 3
4 365
1
28 квітня 2020 18:42

Цитата: Кавоман
номерів з переду на мотику нема?
у этих льотчиков и с заду нема, і в голові нема!


12 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх