Купи використаних рукавичок, неякісні антисептики та недотримання дистанції: мерія про кременчуцькі магазини

26.04.2020, 13:37 Переглядів: 9 673 Коментарів: 9

 

Мер Віталій Малецький вважає, що за такі порушення в умовах карантину супермаркети треба взагалі закривати

26 квітня на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації у мерії обговорювали роботу кременчуцьких супермаркетів «АТБ» та «Маркетопт» у період карантину.


- Для того, щоб магазини АТБ почали працювати адекватно, нам треба кожному представнику штабу стати в магазині і допомагати прибирати перчатки після того, як вони там валяються, і внормовувати чергу, що зробити треба? – звернувся мер до очільниці міського управління розвитку підприємництва та торгівлі Людмили Жорняк.


За словами мера Кременчука Віталія Малецького, в одному з магазинів «АТБ» 25 квітня було помічено, що ящики з використаними рукавичками не прибирають вчасно, вся підлога ними засипана, крім того, нові рукавички швидко закінчуються, і ніхто не поповнює запас. Також не слідкують за кількістю покупців у приміщенні та за дотриманням соціальної дистанції, як у чергах, так і біля стелажів з товарами.


- Я розумію, що АТБ – мережа бєдна, пластиковий контейнер купити – ні. Ладно, взяли ящик з-під короба цигарок, вставили туди пакет, скидують сміття, але ж винесіть його вчасно! От таке ставлення, от вам вся гігієна, – обурився міський голова та додав, що за таке магазин треба взагалі закрити. – Зрозумійте, оце рівень великого супермаркету. Я зараз скину ці фоторафії керівнику їхньому, замдиректору мережі, хай подивляться, як в Кременчуці працює їхній менеджмент.


Також він проінформував, що подібна ситуація спостерігається і у «Маркеоптах», усе залежить від завідувачого магазину: у деяких порядок, у деяких – ні.


Начальник управління охорони здоров'я Максим Середа зауважив, що у деяких супермаркетах є неякісні антисептики, це він помітив в одному з магазинів «АТБ».


Взагалі антисептик повинен висихати на руках швидко (спиртомісткі мають сохнути за 10-20 секунд), а той, яким він скористався, більше хвилини не висихав на руках. Крім того, у нього не було запаху, тобто можна зробити висновок, що там або просто вода, або речовина розбавлена у декілька разів. Антисептик – це етиловий або пропіловий спирт не нижче 70%, тому має характерний запах, який важко з чимось сплутати.


- У людей, які обробляють руки, це хибне відчуття якоїсь захищеності викликає, але її немає. Я зробив зауваження старшому зміни, щоб звернули на це увагу, але вчора ця ситуація знову ж таки повторилася, тобто замість антисептика було щось інше, що точно не являється дезінфіктантом, - підсумував медик.


Автор: Катерина Турубара Джерело фото: h_kremenchug
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

0
26 квітня 2020 14:06

СБУ рапортує про викриття схеми розкрадання 110 тисяч грн на боротьбу з коронавірусом в Херсонській області.

 

Интересно сколько наш мэр потратил денег на борьбу с КВ?


28 7
4 371
1
26 квітня 2020 14:17

Цитата: Trevak
схеми розкрадання 110 тисяч грн
а схему вывоза масок и антисептиков зелеными клованами не разкрыли?


32 10
95
26 квітня 2020 14:55

Теперь пусть магазины проинспектируют мерию


24 4
513
26 квітня 2020 16:17

обурився міський голова та додав, що за таке магазин треба взагалі закрити.

 

Девушки !! Уймите, вашу мать !


23 5
208
26 квітня 2020 17:16

Этот Середа на запах уже определяет процентное содержание спиртяги ? Наверно опытный фах1вець ?


21 3
264
26 квітня 2020 19:26

Ой як цікаво новина начебто свіжак а це фото вже було тижнів три назад))))) магазини закрити це прямо шедевр може краще мерію закрити толку більше буде и кошти ціліші!


16 4
0
26 квітня 2020 20:26

Вот только не надо обобщать что такая ситуация во всех магмзинах.Судя по фото-это район центрального рынка.Проходимость большая н персоналу нужно следить.На Молодежном (Центр) на электростанции такого не наблюдается как и в Маркетоптах.(НЕ реклама)Нужно разобраться с каждым конкретным случаем а не мести всех под одну гребенку.Если "мер" закроет супермаркеты-это еще один гвоздь в гроб на выборах


10 1
423
26 квітня 2020 22:47

Цитата: Trevak
Интересно сколько наш мэр потратил денег на борьбу с КВ?
дуже цікаве питання ) Як боровся ,куди конкретно витрачені гроші ? Як ця " боротьба " нагадує "битву за урожай " )) Наша мерія -совок ."Запрєтіть " ,"нє пущать" --воно конєшно добре ,а як людям жити без зарплати ?? 


12 0
0
27 квітня 2020 09:11

вспомнил о случившемся в израиле . буквально месяц назад,когда всё безобразие началось,поехали с женой  по аптекам,у нее на работе в больнице не было масок.пришлось купить n95- по цене 11$ как пачка сигарет. и на них было написано made in ukraine.

спрашивается почему везли к нам если у вас тоже нехватка наблюдалась


4 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх