У Сумах суд визнав, що горловину светра можна використовувати як маску

18.04.2020, 15:02 Переглядів: 5 272 Коментарів: 3

На чоловіка склали «карантинний» протокол, бо його виявили на вулиці без маски. Але суд закрив справу через відсутність складу правопорушення, бо сумчанин перебував у масці власного виробництва - натягнутій на носа горловині светра

13 квітня Зарічний районний суд Сум розглянув «карантинний» протокол. Адмінматеріал на чоловіка склали патрульні, бо він порушив ряд заборон. 9 квітня чоловік перебував у Сумах на вулиці С. Табали о 20.20. Він порушив рішення виконкому, а саме:

  • залишив місце проживання без нагальної потреби (з початкових пояснень катався на велосипеді);
  • вийшов з приміщення без засобів індивідуального захисту органів дихання (масок, респіраторів);
  • на вимогу працівників поліції одягнути індивідуальні засоби захисту не зробив цього, а також на вимогу працівників поліції не показав документів.

Допитаний в судовому засіданні велосипедист з порушенням не погодився та пояснив, що їхав на двоколісному транспорті та потрапив у ДТП, в якій отримав тілесні ушкодження. Через це перебував у шоковому стані, тому не відразу зміг раціонально відповідати за запитання працівників поліції. Крім того зазначив, що мав при собі паспорт, перебував у масці власного виробництва, а саме підняв комір свого светра, який мав досить високу горловину, яка щільно прилягала до обличчя та дихав через неї. Не безцільно катався по місту, а їхав за харчами та ліками для батьків похилого віку.


З відео з нагрудних камер поліцейських з'ясували, що светр був натягнутий на обличчя майже до очей. Крім того під час проведення його особистого огляду виявили паспорт громадянина України, з якого і були занесені його особисті дані до протоколу про адміністративне правопорушення. Протокол про адмінправопорушення містить письмові пояснення чоловіка з приводу того, що він перебував у масці власного виробництва та їхав за ліками та харчами.


Суд закрив справу відносно сумчанина за ст. 44-3 КУпАП в зв'язку з відсутню складу адміністративного правопорушення. Суд прийшов до такого висновку, тому що наразі в Україні не визначені відповідні медичні критерії та не прийняті нормативно-правові акти щодо загального вигляду та характеристик, яким повинні відповідати респіратори або маски для захисту органів дихання, у тому числі виготовлені самостійно громадянами.


З повним текстом постанови можна ознайомитися тут.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
18 квітня 2020 16:10

Докатились полицейские до самого дна. Гоняются за подростками на велосипедах. Примерно этим же занимались на майдане беркутня. Чем всё закончилось - видели. Продолжат гоняться сейчас - развязка можетбыть примерно такой же. Думайте, полисмены, прежде чем что-то делать


24 7
0
18 квітня 2020 19:21

Ну в принципі, то  й різниці особливої немає, що маска з тряпки що светр


14 0
209
19 квітня 2020 09:22

Толку от того свитера, как и от тряпичной маски - как с козла молока. А защищают эти самодельные тряпичные маски....да нифига они не защищают!

Если в тряпичные мачки подшивать спанбонд то она хоть как то да защитит, а все эти люди с самодельными масками только от закона защищаются, но не от вируса. Такая себе фейковая защита, и скорость распространения вируса не меняется.


3 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх