«50 днів без футболу? З таким не стикався»: екстренер «Кременя» Сергій Ященко

13.04.2020, 09:03 Переглядів: 2 110

  

Легендарний гравець "Шахтаря" на рахунку якого понад 400 матчів за "гірників", а також екстренер “Кременя” Сергій Ященко, в інтерв'ю Footboom розповів про те, як переживає карантин, і поділився думкою про долю сезону-2019-2020 в Україні.


У Кременчуці всі в масках


- Сергій Володимирович, як ваше здоров'я і де проводите карантин?
- У Кременчуці, де я живу вже довгий час. Сиджу вдома, виходжу на вулицю тільки в разі крайньої необхідності й, природно, в масці. Намагаюся строго дотримуватися встановлених правил карантину.


- У Кременчуці порушників карантину багато?
- Ви знаєте, людей без масок на вулицях міста я поки не зустрічав, і це радує. Може бути десь і є окремі несвідомі особи, не виключаю цього ... Також я бачу, що люди в Кременчуці намагаються не збиратися в групи, тримають дистанцію.


- За футболом сумуєте?
- Я дуже засмучений тим, що зараз відсутні не тільки футбольні, а й інші спортивні змагання. Неприємно, що спорт зараз на паузі. У деяких спортсменів вже проявляється депресія, але негатив потрібно стримувати.


У Львові пережив свинячий грип


- Під час вашої ігрової кар'єри було щось подібне?
- Коли я працював у ФК "Львів", в сезоні 2009-2010, в Україні з'явився свинячий грип. У Львові ситуація тоді була досить напружена - всі в місті ходили в масках. Люди боялися, адже багато захворювали і вмирали. У тому сезоні я був асистентом Ігоря Яворського, і пам'ятаю, що тренування команди ми проводили без масок і будь-яких обмежень. Чи не позначилася епідемія свинячого грипу і на чемпіонаті України - матчі гралися у звичайному режимі.


- Чим же тоді відрізняється ситуація зі свинячим грипом від коронавіруса?
- Від свинячого грипу були ліки, причому, в достатній кількості, і все їх приймали, в тому числі і для профілактики. Крім того, в ФК "Львів" тоді футболістам, тренерам і працівникам клубу перевіряли температуру.


Це реабілітація, а не підтримка форми


- До 24 квітня пауза в українському футболі буде обчислюватися 40 днями, а якщо карантин продовжать до початку травня, то перевалить і за 50 днів. Де та критична межа, яку професіоналам не можна переходити?

- Ніхто не може цього точно сказати. Раніше такі великі паузи в кар'єрі у футболістів траплялися тільки через травми. Гравці кажуть, що вдома підтримують форму, але це, швидше процес реабілітації, ніж підтримка спортивної форми. Я ніколи з таким не стикався. Залишається тільки сподіватися, що людина здатна на багато що, і футболісти наберуть попередні кондиції за 2-3 тижні, а звичайну форму вже по ходу турніру.


- Чи варто догравати цей сезон?
- Якщо в Україні було б багато хворих коронавірус, грати не мало б сенсу. Зараз все виглядає так, що завершити сезон все-таки можна, особливо, з огляду на, що до фінішу залишилося трохи турів, та й думку УЄФА щодо єврокубків потрібно враховувати.


- Може бути варто спробувати варіант, коли всі клуби УПЛ зберуться, наприклад, в Києві, і проведуть на трьох стадіонах все поєдинки?
- Я проти такого. Для "Шахтаря" і "Динамо" подібний крок, напевно, пішов би на користь. Але для інших це неприйнятно. Тоді вже краще залишити все як є - станом на 23 тур. Вірніше, залишити команди, що мають великий очковий відрив від найближчого переслідувача на їх місці, а іншим - хто має рівність в балах або знаходиться на відстані одного-двох очок, провести стикові матчі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх