Загорівся газопровід у Кременчуці - була загроза вибуху

29.02.2020, 12:30 Переглядів: 7 638 Коментарів: 1

Факел стояв подекуди до одного метра

Вчора зранку 28 лютого у приватному будинку мешканців Великої Кохнівки загорівся газопровід. Про це повідомляє пресслужба ПрАТ «Кременчукгаз». 


Як розповів заступник керівника Аварійно-диспетчерської служби (АДС) ПрАТ «Кременчукгаз» Дмитро Шевченко, оперативники, які прибули на вулицю Чичибабіна, 31, побачили полум’я, що огорнуло газопровід помешкання. Факел сягав подекуди 1 метру. А витік газу, що підтримував вогонь і діставав до самої покрівлі, загрожував пожежею чи навіть вибухом.



Газовики швидко з’ясували, що загорання сталося через електричний струм. Оголені дроти, які господарі залишили в будинку без нагляду, закоротили у взаємодії з катодним захистом газопроводу із огляду на сиру погоду. Іскра, що почала проскакувати, потрапила на гумову прокладку, яка й загорілася. В результаті виник витік природного газу.


Терміново викликали чергових енергетиків, які відключили електропостачання. Після цього було перекрито газопостачання на три приватні будинки №№ 31, 33, 37, що знаходяться на одному трубопроводі.


На місці пригоди працювали й рятувальники. Завдяки злагодженим та вчасним діям усіх оперативників небезпеку локалізували і ніхто з людей не постраждав.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 457
29 лютого 2020 14:32

В сырую погоду от искры прокладка загорелась? Шо за бред. Скорее всего прокладка пропитана газом, из- за плохого соединения, так да.А катодная защита, что имелось ввиду?


9 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх