Надбавку за престижність, яку недоотримали у січні кременчуцькі вчителі, мають нарахувати у лютому

13.02.2020, 10:39 Переглядів: 2 915 Коментарів: 2

До редакції звернулася кременчуцька вчителька та розповіла, що у січні замість надбавки за престижність у 30% отримала лише 10%

До редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернулася кременчужанка Тетяна, яка працює вчителем української мови в одній зі шкіл міста. Вона розповіла, що за січень педагоги отримали зарплату меншу, ніж за попередні місяці. Ставку збільшити на 9%, але надбавку за престижність зменшили з 30% до 10% — і в сумі кожному на 200-800 гривень менше.


- Прикро було те, що на всю державу протрубили, що на 9% вчителям підняли зарплату, а по факти ми, кременчуцькі, отримали ще менше, як було, - коментує Тетяна.


За її словами, з 1 вересня 2019 року кожного місяця вчителі мали надбавку за престижність у 30%, а у січні — лише у 10%.


«ТелеграфЪ» звернувся за коментарем до Світлани Михайленко, заступника директора — начальника управління дошкільної освіти, кадрової та організаційно-фінансової роботи департаменту освіти Кременчука.


Вона зазначила, що заробітні плати учителів шкіл виплачуються з державного бюджету, за рахунок освітньої субвенції. Кошти приходять попланово з Міністерства освіти і науки України, а тому місцева влада не може на це впливати. (Нагадаємо, що шкільну галузь освіти фінансує держава, а дошкільну — місто.)


Усі середні навчальні заклади отримали кошти у повному обсязі, але кожен керівник школи разом з головним бухгалтером сам вираховує кошти, які спланував на січень. Наприклад, якщо хтось з працівників пішов у відпустку та має отримати відпускні або захворів та був на лікарняному, на це треба витратити додаткові кошти.


І у певних школах на надбавки гроші могли залишитися, а у якихось — ні. Світлана Михайленко пояснила, що у такому випадку буде проведено перерахунок, і працівники отримають дорахування у лютому.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

27
13 лютого 2020 11:30

Який перерахунок?))) Яке дорахування?))) Грошей нема, та ви тримайтеся))) 


6 3
4 368
1
13 лютого 2020 11:40

А де 4000 баксів?


7 8

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх