5 незвичних ялинок України в кінці робочого дня: з боєприпасів, машин та у радіоактивній зоні

2.01.2020, 18:01 Переглядів: 3 707

 

Які вони, незвичні ялинки України

Вперше після трагедії на ЧАЕС у Прип'яті поставили міську новорічну ялинку. Новорічну красуню встановили біля палацу культури «Енергетик». На відкриття ялинки приїхали колишні жителі міста, які і прикрасили дерево новорічними іграшками і своїми фотографіями з дитинства.


 

Вінницька ялинка потрапила у Книгу рекордів України в номінації «найвища металоконструкція у формі ялинки з рухомими механізмами». Її висота складає 29 метрів, а вага – понад 75 тонн.


 


Військові, які захищають позиції на Маріупольському напрямку, зібрали імпровізовану новорічну ялинку із мін, снарядів і гранат, які щодня прилітають з боку бойовиків. За даними прес-центру Операції Об’єднаних сил, зібрана бійцями імпровізована ялинка заввишки майже 2 метри. Складається вона із боєприпасів, що заборонені Мінськими домовленостями.


- На їхнє збирання ми витратили лише 20 хвилин. Але, якщо б було поставлено завдання побудувати ялинку заввишки десять метрів, ми б витратили на збирання залишків ворожих боєприпасів не більше 4-5 годин, - розповів старший офіцер командування військової частини В’ячеслав.


За словами офіцера, цей новорічний подарунок українські захисники Приазов’я готові передати бойовикам у будь-який спосіб на визначеній ними ділянці лінії фронту.


 


Масштабний флешмоб організували патрульні поліцейські Одеси та бійці Національної гвардії. Все, аби зробити великий сюрприз жителям міста у новорічні свята. В акції взяли участь понад пів сотні осіб, залучили також 18 службових автомобілів. Військові та правоохоронці з автомобілів вибудували ялинку. 



Дайвери встановили святкову ялинку на дні Дніпра на глибині 40 метрів - її прикрасили іграшками та гірляндою, яка світитиметься під водою. 


 


У кримських дайверів є зимова традиція: третій рік поспіль дайвери занурюються під воду з новорічною ялинкою. Навколо неї водять хороводи та влаштовують перекус. 


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх