«Це ви ексклюзив»: бюджет Кременчука на 2020 рік майже не образить сферу ЖКГ

11.12.2019, 13:06 Переглядів: 2 468

 

Житлово-комунальне господарство – єдина галузь, на яку виділять більше грошей, порівняно з минулорічним планом

План і факт

Бюджет ЖКГ Кременчука (разом з фінансуванням на ремонти доріг та підтримкою комунальних підприємств) складе 370 млн грн.


Асигнування житлово-комунального господарства Кременчука у 2020 році зростуть на 2% порівняно з планом 2019 року. Про це повідомила віце-мер з фінансів Тетяна Неіленко під час засідання бюджетної депутатської комісії 10 грудня. Вона підкреслила, що це єдина галузь, де зростають витрати порівняно з планом 2019 року (а не фактом виконання).


- Це ви – ексклюзив! – зауважив голова бюджетної комісії Олександр Плескун, звертаючись до директора департаменту ЖКГ Івана Москалика.


Нагадаємо, по інших галузях (освіта, медицина, культура, спорт) передбачене зростання витрат лише порівняно з фактичними показниками за 2019 рік. Проте бюджети цих галузей менші від плану на 2019 рік – за рахунок того, що капремонти, придбання обладнання будуть у наступному році зведені до мінімуму.



Якщо порівняти з план фінансування ЖКГ на 2020 рік з фактичними витратами у 2019 році, то вийде плюс 29%.


Дефіцит бюджету є, вважає директор ДЖКГ

Втім, директор департаменту ЖКГ Іван Москалик заявляв про потреби галузі в сумі 1 млрд 300 тис гривень на 2020 рік, та витрати теж довелося утискати. Передбачені зарплати комунальникам і витрати на виконання функцій. Проте Іван Москалик заявляє, що запланованих коштів може виявитися недостатньо, і дефіцит бюджету є.


Віце-мер з фінансів Тетяна Неіленко парирувала, що в міської ради немає зобов’язань покривати зарплату КП за рахунок бюджету, адже підприємства ведуть господарську діяльність.


- Комунальні підприємства перетворилися на соціальні, які здійснюють соціальну функцію по впорядкуванню території Кременчука, - вважає директор ДЖКГ.


- Ми повинні оплатити їхні роботи в межах асигнувань, які замовляємо. Якщо немає асигнувань, навіщо замовляти? – не погодилася Тетяна Неіленко.



Нову техніку не купуватимуть

Разом із тим, як і інші галузі, ЖКГ ввійде у 2020 рік з боргами за товари, роботи та послуги, замовлені в 2019 році. Ці борги щонайменше складуть 45 мільйонів гривень, поінформував Іван Москалик.


Тож у наступному році, як і всім, доведеться економити на капітальних видатків: не заплановано придбання жодної одиниці техніки для КП за рахунок бюджету. Хоча, за словами директора ДЖКГ, і в Теплоенерго, і у водоканалу не вистачає екскаваторів. Як підкреслив Іван Москалик, у минулому році купили 10 одиниць тракторної  техніки, яку можна використовувати під час снігопадів. Наразі жодної одиниці не заплановано, хоча половина із 17 соле-, піскорозкидувачів у КАТП-1628 вже старі та вичерпали ресурс  - Іван Москалик назвав їх «умовною технікою»,зякої «усе висипається».


Із техніки очікують лише 4 сміттєвози за рахунок співфінансування з обласного бюджету.


На капремонт мереж і заміну засувок у 2020 році в бюджеті міста заплановано менше коштів, ніж на 2019 (4 млн грн проти 5,4 млн грн).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх