Депутат Таценюк пропонує нанести збитки бюджету: зменшити плату за землю для будівництва у Кременчуці

27.11.2019, 16:03 Переглядів: 2 647

 

Віталій Таценюк наполягає на додатковому проєкті рішення сесії міськради, яке зменшить плату за оренду землі для забудовників. Депутат виступає ініціатором такого рішення кожного року

26 листопада на засіданні президія голів фракцій та депутатських комісій формувала порядок денний чергової сесії міськради, що відбудеться 12 грудня. Як повідомив міський голова Віталій Малецький, крім оприлюднених належним чином проєктів рішень будуть додаткові. Так, депутат Віталій Таценюк пропонує внести додаткове питання, яке надасть пільги з оренди землі забудовникам на час будівництва.




Мер зауважив, що він та фінансисти проти, і депутати мають визначитися з рішенням (слово «визначитися» під час сесій слугує кодовим сигналом для фракції «Поруч» не голосувати).


Міський голова Віталій Малецький зауважив, що такі рішення наносять збитки бюджету. У попередні роки (за пропозицією Таценюка) міська рада усе ж ухвалювала рішення про пільги забудовникам (понижуючий коефіцієнт для зниження нормативно-грошової оцінки землі для об'єктів будівництва).


- На деяких земельних ділянках з того часу стали паркани більші і бур'яни вищі, а нічого не збудували, - прокоментував мер Віталій Малецький.


Згодом він додав, що, можливо, й потрібні пільги, але для тих, хто реально будує. Імовірно, питання на сесії буде дискусійним. Раніше міський голова не заперечував проти «поправок Таценюка». Імовірно, нинішня його позиція пов'язана із тим, що міський бюджет-2020 буде важким і меншим, ніж бюджет-2019 на час його ухвалення.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх