Як кременчуцькі школярі знайомилися з роботою мерії

25.11.2019, 07:12 Переглядів: 2 785

 

Діти відвідали Кременчуцьку міськраду та звернулися до представників міської влади з пропозиціями

20 листопада у рамках акції глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Дитяча сесія» представники дитячої дорадчої ради, а також школярі Кременчука мали можливість відвідати мерію та познайомитися з її роботою.


Цьогоріч виповнюється 30 років від прийняття Конвенції ООН про права дитини. Із нагоди цієї ювілейної дати до проведення «Дитячої сесії» в Україні приєдналися 25 громад України, у тому числі і Кременчук.


Діти познайомилися та особисто долучитися до роботи колективів структурних підрозділів мерії Кременчука. Спеціалісти розказали їм про свою роботу та про задачі, які стоять перед ними на найближчий час, а їх молоді колеги мали спробувати продумати їх шляхи вирішення.



Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко наголосив, що Кременчук вже має певний досвід світової практики, коли на один день можновладці поступаються своїми робочими місцями дітям.


Для дітей це нагода відчути себе залученими до процесів прийняття рішень, а для представників міської влади – можливість почути дітей та врахувати їхні потреби.


Учні кременчуцьких шкіл та члени дитячої дорадчої ради дізналися про роботу заступників міського голови, секретаря міської ради, структурних підрозділів міському, Центру надання адміністративних послуг.


Учасники «Дитячої сесії», користуючись нагодою, звернулися до представників міської влади з пропозиціями:

  • створити у Кременчуці платформи або майданчики, де діти могли б вільно висловити свою думку щодо покращення їх життя у місті;
  • провести освітній проєкт «Лідер-2020», який спрямований на те, щоб навчити підлітків визначати мету і досягати її.

Мер Віталій Малецький пообіцяв, що всі рекомендації, які сьогодні нададуть лідери дитячої дорадчої ради, будуть обов’язково розглянуті депутатами Кременчуцької міськради.


Під час заходу міський голова разом з начальником управління у справах сімей та дітей Андрієм Макаровим також вручив призи переможцям конкурсу малюнків «Мої права» щодо вивчення Конвенції ООН про права дитини.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: пресслужба мерії Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх