Перемогли усіх: юні хіміки з Кременчуцького ліцею №4 стали першими на Всеукраїнському турнірі

17.11.2019, 10:20 Переглядів: 4 839

 

Команда «НЕОС», що представляла Полтавщину, показала найкращий результат у «хімічних змаганнях» серез команд з України, Мексики та Вірменії

Учні Кременчуцького ліцею №4 «Кремінь» вибороли перше місце на фінальному етапі ХХVІІ Всеукраїнського турніру юних хіміків, що проходив у Луцьку з 31 жовтня по 5 листопада. 


У цьому інтелектуальному змаганні взяли участь двадцять команд: 18 – із різних регіонів України, а дві – з Мексики і Вірменії.


Під час турніру юних хіміків школярі змагалися у вмінні розв’язувати складні хімічні завдання (наукові проблеми), переконливо представляти своє рішення та відстоювати його у наукових дискусіях.


Протягом п’яти днів у приміщенні Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти учасники показували свої знання з хімії та вміння працювати у команді, обмінювалися досвідом, знаходили нових друзів, отримували задоволення від інтелектуальних ігор.


Полтавщину вже сьомий рік поспіль на турнірі представляла збірна команда «НЕОС». До її складу ввійшли кременчужани та один полтавець.


На цей раз склад команди був таким:

  • Олександр Згінник – капітан команди, учень 11 класу ліцею №4;
  • Володимир Краплина, учень 11 класу ліцею №4;
  • Вадим Рубан, учень 11 класу ліцею №4;
  • Андрій Міщенко, учень 10 класу ліцею №4;
  • Євгеній Минак, учень 11 класу Полтавської гімназії №17.


Цьогоріч із турніру команда повернулась із довгоочікуваною перемогою. У запеклих дебатах і хімічних дискусіях команда Полтавської області «НЕОС» виборола І місце, посунувши на другу сходинку команду Львівського фізико-математичного ліцею-інтернату, збірну команду «Харків 14+ 49+», харківську команду «ORO» Обласної спеціалізованої школи-інтернату «Обдарованість».


Крім того, капітан команди Олександр Згінник одержав диплом ІІ ступеня в особистій першості. Він також отримав грамоту турніру за найбільшу кількість балів, набраних протягом одного бою (219 балів). 


А кременчуцького одинадцятикласника Володимира Краплину нагородили грамотою за високі досягнення в області теоретичної органічної хімії.


До турніру юних хіміків команду Полтавської області готували:

  • Сергій Георгійович Джавахішвілі – заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель хімії Кременчуцького ліцею №4 «Кремінь»;
  • Олександр Юрійович Недоруб, учитель хімії Полтавської гімназії №17.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх