У Кременчуці запрацює майстерня «Adapter»: сусідський простір для спілкування і вирішення проблем

17.11.2019, 11:21 Переглядів: 2 993

 

У майстерні можна буде створювати речі для благоустрою, слухати майстер-класи та проводити зустрічі з однодумцями

У листопаді цього року у Кременчуці на проспекті Свободи, 30-А, запрацює соціальна майстерня «Adapter» – сусідський простір, де можна буде спілкуватися з однодумцями та вирішувати побутові проблеми.


Майстерня буде укомплектована базовими інструментами та інвентарем (молотки, цвяхи, шуруповерт, зварювальний автомат, швейні машинки, нитки, голки тощо), за допомогою яких мешканці міста зможуть розв'язувати різноманітні побутові та локальні проблеми.


Протягом листопада-грудня на базі соціальної майстерні «Adapter» буде організовано два майстер-класи:

  • з ремонту і виготовлення стелажів, столів для приміщення майстерні та вуличних меблів для благоустрою дворових територій;
  • з пошиття екоторб, рушників і фартухів для використання у побуті.


Також у грудні відбудеться сусідська вечірка «Хороші сусіди», під час якої активісти мікрорайону «Водоканал» та зацікавлені громадяни міста Кременчука обговорять перспективи подальшого розвитку соціальної майстерні «Adapter».


Слідкувати за датами проведення заходів можна у Фейсбуці, на сторінці Adapter – соціальна майстерня в Кременчуці.


 


До участі у заходах запрошуються мешканці мікрорайону «Водоканал» та активні містяни, які зацікавлені у благоустрої прибудинкової території, у повторному використанні старих речей, мають бажання бути корисними суспільству та потребу спілкування з однодумцями у невимушеній, родинній атмосфері.


Проєкт «Адаптер» – відкрита сусідська майстерня» реалізується за фінансової підтримки львівської ГО «Товариство Лева» за кошти Національного фонду підтримки демократії (Вашингтон, США).


Нагадаємо, що громадська організація «Культурний діалог» з 2015 року оперує облаштованим публічним простором «#ADAPTER», який було створено силами активістів культури, урбаністів, митців. З 2015 по 2018 роки простір працював як альтернативний культурний центр, на його базі втілили близько десяти соціальних проєктів, проведили культурні, розважальні, освітні, літературні, музичні і партисипативні заходи.


Та з 2018 року простір «#ADAPTER» не працював. У 2019 році місію простору переглянули відповідно до стратегії «сусідського центру». Наразі простір розвиватиметься у форматі соціальної майстерні.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх