Ада Роговцева на очах кременчужан навела пістолет на Ахтема Сеітаблаєва

15.11.2019, 13:03 Переглядів: 4 917

  

Кременчужани насолодилися відомою у Європі п’єсою «Будь як вдома»

Народна артистка України Ада Роговцева на очах кременчужан навела пістолет на Ахтема Сеітаблаєва. Ні це не з оперативного зведення правоохоронців, це кременчужанам показали виставу «Будьте як вдома» з гострим сюжетом міжнаціональних відносин. Зал Міського палацу культури був вщент заповнений глядачами, навіть яблуку ніде було впасти.


83-річна Ада Роговцева давала фору молодим артистам, а від її появи на сцені зал «вибухнув» бурхливими оплесками. 



Спектакль «Будьте як вдома» поставлений за мотивами комедії відомого французького автора Жана-Марі Шевре. Головні ролі виконали Народна артистка України Ада Роговцева (в ролі Марівонн) і Ахтем Сеітаблаєв (араб Самір).


На цьому зірковий склад не закінчився: Заслужена актриса України Світлана Орліченко, Галина Корнєєва, Ольга Лукьяненко, Павло Лі, Влад Нікітюк. 


 


Всього сім акторів показали глядачам, яким може стати світ, де на незначному просторі уживаються різні за походженням, соціальним статусом і родом занять люди - якщо світом будуть правити толерантність, взаємовиручка, повага і, звичайно ж, любов.


 


Вся дія п'єси відбувається в типовій квартирі двох немолодих сестер-француженок. Під час чергового річного від'їзду господинь на віллу добросердий син служниці потайки поселяє в приміщенні для прислуги випадкову молоду пару. Самір - француз арабського походження, Бася - полька-емігрантка, що не знає французької мови. Молоді люди намагаються адаптуватися в чужому і складному світі, де все і всіляко їм перешкоджають.


 


«Сьогодні таргани перетворяться на нічних королів», - заявив син служниці після того, як біженці понад місяць жили в квартирі без світла й навіть маленького натяку на життя у чужій квартирі.

 

І тут з’являються господині квартири.


 


Фінал комедії на перший погляд можна розцінити як утопічний. Корінні француженки погоджуються допомагати іноземцям Саміру і Басі, залишають їх у своїй квартирі, допомагають прижитися у французькому суспільстві, організувавши «сімейний бізнес», в якому чітко розподілені ролі всіх учасників. Природно, героїня Ади Роговцевої стає на чолі.


Кременчужани мали змогу споглядати, як герої притиралися один до одного, коли зустрілися різні культури, мови та навіть релігії.


- Захоплення території за допомогою національних страв – заявила Марівонн коли Самір захотів пригостити своєю національною стравою.


Справа доходила навіть до зброї.


 


- Життя прекрасне - воно коштує того, щоб йти до кінця. - зазначила наостанок пані Марівонн, роль якої виконала легендарна Ада Роговцева.


 


При цьому п'єса одночасно є комічною і драматичною.


 


Варто лише припустити, як би в чужій країні склалися долі персонажів, якби їм на допомогу не прийшли корінні жителі.


 


Кременчужани після завершення ще довго не відпускали акторів зі сцени, даруючи квіти та проводячи оплесками. 


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх