У ДТП загинула пані Шевченко, яка була одним із символів кременчуцького Майдану (доповнено)

30.10.2019, 16:03 Переглядів: 14 111 Коментарів: 1

 

Кременчужанка йшла плести маскувальні сітки для українських військових

Сьогодні зранку близько 8.30 на вулиці Театральній Audi збив 72-річну кременчужанку. Як стало відомо, це була відома кременчуцька волонтерка, один із символів Революції гідності в Кременчуці - Ольга Шевченко.


 

Жінка була незрячою, але соціально активною. Вона з перших днів Революції гідності навіть у люті морози приходила на мітинги, допомагала в штабі.


 

У березні 2014 року пані Шевченко на відзначенні 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка з «Кобзарем» написаним шрифтом Брайля, для незрячих


Ольга Шевченко завжди проявляла свою активну громадську позицію. Навіть ходила на дільницю, щоб віддати свій голос на виборах. У 2014 році Ольга Шевченко показала читачам «Телеграфу» як за допомогою пластинки вона ставить підпис та голосує на виборах.



 


Коли розпочалася російсько-українська війна жінка у штабі ГО “АТО-Майдан-Кременчук” плела маскувальні сітки для військових. Пані Ольга кожного ранку йшла до офісу на Миколаївській, щоб внести всій вклад у підтримці української армії.


Сьогодні, як і кожного дня, Ольга Шевченко йшла вулицею Театральною, але на жаль не дійшла.


- Маленька худенька жіночка на передньому плані, Ольга Іллівна Шевченко або пані Оля, як вона любила щоб до неї зверталися, йшла на Майдан. Йшла до майданівських павучків допомагати збирати тканину для виготовлення маскувальних сіток нашим бійцям на передову, набивати подушки синтепоном. Вона йшла допомагати уберегти життя нашим захисникам. Але доля розпорядилася по іншому. Вона не дійшла. Машина збила нашу пані Олю, збила на смерть. Співчуття рідним, - написав на своїй сторінці в фейсбук активіст Леонід Харченко.


 


Доповнено 


Понад сотня кременчужан попрощалися, 1 листопада, з Олею Шевченко. Біля її будинку по вул. Першотравневій 44 (район Фокстрот) у Кременчуці друзі та знайомі ділилися спогадами повязані з пані Шевченко. Жінка відзрізнялася своїм бойовим духом, працьовитістю, веселою вдачею та світлою посмішкою. Навіть у день прощання сонце зігрівало усіх присутніх. 


Поховали 72-річну волонтерку на Свіштовському цвинтарі. 


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
30 жовтня 2019 22:49

Вічна пам'ять... 

Дякуємо Вам за Ваш внесок в нашу спільну перемогу!


29 8

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх