У Кременчуці планують виготовляти пластини для бронежилетів – просять держзамовлення

25.10.2019, 12:03 Переглядів: 2 466

В місті є виробничі потужності, які б забезпечили виробництво для підтримки української армії

Депутати Кременчуцької міської ради на сесії 24 жовтня розглянули звернення щодо сприяння у налагодженні виробництва легкої броні для потреб Збройних сил України. Звернення адресоване до Міністра оборони України, до профільного комітету Верховної ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.


Процес виготовлення «легкої броні» відпрацьований і запатентований фахівцями Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського.


- Зараз у Кременчуці є виробничі потужності, на яких можливе виробництво 25-30 комплектів бронепластин на добу для виготовлення бронежилетів класу 6+. Зразки «легкої броні» за своїми показниками не поступаються кращим світовим аналогам, але мають в рази нижчу ціну. Можливо, якщо б Україна мала власне виробництво «бронежилетів» класу 6+, наші людські втрати в перші дні бойових дій були б набагато менші, - йдеться у зверненні.


Враховуючи, що Україна наразі веде бойові дії на сході країни для захисту територіальної цілісності країни та її суверенітету, наявність в Україні передових технологій виробництва «легкої броні», які мають фахівці Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського та на підставі звернення колективу розробників «легкої броні», волонтерів і громадських діячів у звершенні просять: сприяти у налагодженні виробництва «легкої броні» для потреб Збройних сил України в Кременчуці. А також розглянути у профільному комітеті ВРУ та у Міністерстві оборони України можливість проведення тестових випробувань «легкої броні» і запуску її серійного виробництва у Кременчуці.


24 депутати Кременчуцької міськради підтримали звернення до Міністерства оборони.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх