Як на Полтавщині аліментників змушують сплачувати борги

24.10.2019, 16:05 Переглядів: 2 715 Коментарів: 1

 

Боржників оголошують у розшук, притягують до суспільно корисних робіт та накладають штрафні санкції на суму боргу

Із початку 2019 року державні виконавці Полтавщини стягнули з батьків-боржників понад 283 млн грн аліментів на користь 20 тисяч дітей.


Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко, 120 млн аліментів вдалося перерахувати малечі завдяки дії законів #ЧужихДітейНеБуває.


Загалом у відділах державної виконавчої служби області на виконанні перебуває 23 617 виконавчих документів про стягнення аліментів, за якими 1 024 боржників оголошено у розшук.


- Одним із заходів впливу на неплатників є притягнення їх до виконання суспільно корисних робіт. Із початку року 150 боржників відпрацювали суспільно корисні роботи, в результаті чого на користь стягувачів перераховано понад 360 тис. грн, – розповідає Олег Тимченко.


Іншою дієвою мірою покарання для неплатників аліментів є накладення штрафних санкцій на суму боргу в розмірі від 20 до 50% залежно від терміну несплати. Нині державними виконавцями забезпечено 100% винесення постанов про накладення штрафу.


- 156 боржників сплатили штрафні санкції на суму 3,6 млн грн. Звертаю увагу, що ці кошти, перераховані на користь стягувачів, – своєрідна компенсація для дітей, – зауважив Олег Тимченко.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
25 жовтня 2019 09:39

Загалом у відділах державної виконавчої служби області на виконанні перебуває 23 617 виконавчих документів про стягнення аліментів, за якими 1 024 боржників оголошено у розшук. 

Вот это папашки!


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх