З початку року на Полтавщині тварини покусали майже 2 тисячі людей

23.10.2019, 08:35 Переглядів: 3 585 Коментарів: 1

 

Серед укушених – 624 дитини

На Полтавщині з початку цього року тварини покусали 1951 людину, з цієї кількості 624 дитини. Такі дані наводить Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України.



Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль повідомив:

- Основна причина укусів – недотримання правил утримання домашніх тварин та велика кількість безпритульних тварин у містах і селах. Із початку року з хворими на сказ домашніми тваринами контактували 15 людей, з дикими хворими тваринами – 5. Всіх людей пролікували.


За його словами, вірус сказу в населених пунктах поширюється через неконтрольовану ситуацію з безпритульними тваринами. В області немає жодного притулку, а два комунальних пункти тимчасової перетримки не вирішують проблему. Адже тварин не ревакцинують, а після 10-денної перетримки випускають на вулицю, де вони об’єднуються в агресивні зграї.



- Звертаюся до керівників районів, міст та ОТГ: контроль за утриманням та перетримкою таких тварин покладено на органи місцевого самоврядування. І саме вони мають контролювати цей процес. Державна ветеринарна служба завжди готова проводити щеплення та стерилізацію тварин,­ – сказав Геннадій Пікуль.


Також він зазначив, що складність епізоотичної ситуації на Полтавщині полягає в тому, що в сусідніх областях щороку захворюваність на сказ зростає. Так, у Полтавській області цьогоріч зафіксували 16 випадків захворювання на сказ, в Черкаській – 27, в Харківській й Кіровоградській – 24, Дніпропетровській – 21.


 

Основним джерелом вірусу сказу в Україні є дика фауна. Найнебезпечнішою є червона лисиця, на яку припадає майже 38% всіх випадків сказу серед тварин.


 


Наразі в області зареєстровано 15 неблагополучних пунктів зі сказу, де захворіло 16 тварин (5 собак, 5 котів, 3 лисиці, 1 тварина з числа великої рогатої худоби та 1 – з числа дрібної рогатої худоби). З них один пункт вже оздоровлено, а в 5 триває карантин.


Автор: Катерина Турубара Джерело фото: adm-pl.gov.ua, belanta.vet
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

875
23 жовтня 2019 21:14

І шо по этому поводу скажут любітєлі жівотных? kissing_closed_eyes


4 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх