Мешканці будинку у Крюкові скаржаться на ганебний ЖКГ-арт

23.10.2019, 11:45 Переглядів: 8 513 Коментарів: 5

 

Дітям немає де гратися, адже у дворі стоять лише турніки та елемент дитячого майданчика, який складно назвати гойдалкою 

До редакції «Телеграфа» звернулася кременчужанка Ніна зі скаргою на незадовільний стан дитячого майданчика у дворі, де проживає жінка. Ніна мешкає в Крюкові, в будинку №97 на вулиці Приходька.


Багатьом мешканцям будинку не подобається дитячий «майданчик» у їх дворі. Особливу увагу звертають на рухому архітектурну форму, яку важко назвати качелею: гойдалка з пошматованим сидінням «стоїть» на двох бетонних шматках. Немає гірки та пісочниці, лише кілька турніків.

 

Мами та за сумісництвом мешканки будинку говорять, що їм страшно за власних дітей, адже ті в будь-який момент можуть травмуватися. За словами Ніни, влітку 2018 року з качелі впала дитина і поламала руку.


- Я понимаю, что мы не центр города, ми своего рода окраина, на нас всем наплевать, но тем не менее здесь тоже живут дети… Не надо как в центре супер дворцы строить, пусть сделают какой-то минимум, - зазначила кременчужанка Вікторія.


Жінки говорять, що були б задоволені гірці, пісочниці та гойдалці. Наразі мамам доводиться йти гуляти з дітьми в парк, аби там погуляти. Натомість, якби майданчик був у дворі, можна було займатися власними справами вдома та поглядати на дітей у дворі.

Також, як зазначили мами, ігри у парку мають ще один «мінус» - за словами жінок, там занадто багато дітей різного віку, які збивають з ніг менших.


 


Влада розводить руками

Ніна написала колективне звернення, зібрала близько 20 підписів та відправила до мерії. У листі кременчужанка звернула увагу на аварійний стан елементів дитячого майданчика та попрохала розв'язати цю проблему.


 


   


На відповідне звернення влада відповіла, що «у зв'язку з обмеженим фінансуванням влаштування нового дитячого майданчика біля житлового будинку №97 на вулиці Приходька в поточному році не передбачено». Також у листі за підписом заступника міського голови Валерія Декусара йдеться, що питання щодо ремонту ігрових елементів передано компанії-управителю ТОВ «Місто для людей».


 


Директор Кременчуцької філії КФ ТОВ «Єврокомунсервіс» (організація-підрядник «Міста для людей») Олександр Гладир розповів, що наприкінці цього робочого тижня планують забетонувати качелю.


Якщо влада розводить руками, якими іншими методами можна «вибити» дитячий майданчик?


Громадський бюджет

Можна спробувати встановити дитячий майданчик за допомогою міської цільової програми «Громадський бюджет». Про цей метод, до речі, згадали у листі від заступника мера. За допомогою «Громадського бюджету» кременчужани мають змогу реалізувати проєкти, які покращуватимуть благоустрій Кременчука коштом міського бюджету.


Дитячі майданчики в рамках «Громадського бюджету» - вже традиція для Кременчука. Наприклад, у жовтні 2018 року на Третьому Занасипу відкрили дитячий майданчик в рамках проєкту «Громадський бюджет-2017». У 2017 році в мікрорайоні №19, що включає Другий та Третій Занасип, з відривом у 5 голосів переміг дитячий майданчик на вулиці Мічуріна, 83. За нього проголосували 372 кременчужан. Цього року, завдяки тому ж «Громадському бюджету», дитячий майданчик з'явився на вулиці Велика набережна, біля будинків №55 і 57.


Щодо цьогорічного «Громадського бюджету», то приймання заявок вже завершилося. Проте варто зазначити, що процес реалізації - довготривалий. Наприклад, якщо до 31 грудня 2019 року мають оголосити переможців «Громадського бюджету-2019», то до 31 грудня 2020 року ці проєкти мають втілити в життя.


Допомога з обласного бюджету

З 2017 року на Полтавщині діє додатковий механізм для громад. Мова йде про Фонд розвитку територій, в який закладено 85 мільйонів гривень.


Кожен депутат обласної ради фактично має 1 мільйон гривень на допомогу громаді, що його обрала. Депутат власною ініціативою може вкладати гроші з обласного бюджету у розв'язання реальних проблем. Наприклад, у 2018 році депутат Полтавської облради з кременчуцькою «пропискою» Василь Хоменко мільйон гривень з обласного бюджету направив на придбання УЗД апарату для Кременчуцького обласного онкодиспансеру та на спорудження дитячих майданчиків у Великій Кохнівці і на Лашках.

Автор: Євгенія Каблучка Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

767
23 жовтня 2019 12:13

А потом вот такие жалобщицы начинают вопеть что нафига тут площадка, малые орут, покоя нет ну и т.д. А площадка да, крипота! Постапокалипсис.


8 11
99
23 жовтня 2019 18:10

Самый главный на фото кот!

Коту плюс bowtie и фотографу тоже!


2 0
0
24 жовтня 2019 09:23

зато, убитые, убогие качели в фиолетовых тонах. 
Вы же сами красили, а темерь письма пишете на замену? Что же сразу не обращались, когда субботник проходил: вкусно поели, вкусно попили, все покрасили, а теперь вспомнили, что нужно заменить...


1 0
163
24 жовтня 2019 11:20

Цитата: Kumako

Самый главный на фото кот!

Коту плюс bowtie и фотографу тоже!

где кот? почему не увидел?)



Цитата: Джо

Цитата: Kumako

Самый главный на фото кот!

Коту плюс bowtie и фотографу тоже!

где кот? почему не увидел?)

простите, увидел)


1 0
938
24 жовтня 2019 11:55

Дійсно, легше заплатить копійку і зняти з себе обов"язок, ніж бути господарем в своєму дворі. Це ж так важко взяти лопату і прикопати гойдалку....


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх