Відрізав батареї — все одно плати: у Кременчуці застосують нову методику розподілу тепла

12.10.2019, 13:25 Переглядів: 5 938 Коментарів: 5

Методику опробовують — поки що на проблемних будинках, де мешканці незаконно перепланували систему опалення

Зниження тарифів на теплову енергію у Кременчуці (для абонентів КП «Теплоенерго») передбачає й застосування нової методики розподілу теплової енергії. Про це розповів під час засідання виконкому Валентин Курченко-Гай, заступник директора департаменту ЖКГ.


Новації передбачені Законом «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік...», на виконання яких Кабмін розробив нову методику розподілу теплової енергії для будинків з лічильниками.


Як пояснив Валентин Курченко-Гай, методика дає можливість перерозподіляти частину спожитого тепла між споживачами, і «для когось це буде не зовсім приємно», бо перерозподіл зачепить споживачів, які зробили перепланування в системі опалення.


Є приклади, коли споживачі «відрізають» централізоване опалення, але при цьому фактично користуються теплом, що йде у будинок від мереж. Часто таке відбувається з магазинами на перших поверхах. Такі споживачі (за новою методикою) теж мають сплатити свою частку за опалення.


Ще приклади перепланування - незаконне підключення опалення на лоджіях, що фактично збільшує опалювальну площу — цих абонентів теж торкнеться перерозподіл.


Департамент ЖКГ доручив КП «Теплоенерго» зробити розподіл за новою методикою в одному з проблемних будинків — на Великій Набережній, 29. Поки що це експеримент.


Мер міста Віталій Малецький підказав інші приклади — будинки на проспекті Свободи, 32 та 77 — там теж є випадки відключення квартир від централізованого опалення.




Теги: опалення
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
12 жовтня 2019 20:22

Є приклади, коли споживачі «відрізають» централізоване опалення, але при цьому фактично користуються теплом, що йде у будинок від мереж

Хм, это почти как зайти в гастроном посмотреть на продукты, а потом заплатить за просмотр...


20 1
4 363
1
12 жовтня 2019 20:58

Цитата: VladimirS
зайти в гастроном посмотреть на продукты, а потом заплатить за просмотр...
нет не все равно, дом отопили центральным отоплением, а поддерживать тепло это не совсем отапливать. Я бы посмотрел, как вы в пустой холодной пятиэтажке например отопите свою отдельную квартиру, и сколько затратите гкаллорий на жто дело.


5 8
0
12 жовтня 2019 21:57

Цитата: zzzzzz
нет не все равно, дом отопили центральным отоплением, а поддерживать тепло это не совсем отапливать. Я бы посмотрел, как вы в пустой холодной пятиэтажке например отопите свою отдельную квартиру, и сколько затратите гкаллорий на жто дело.
Интересно получается тогда по Вашей "методике": будь у меня индивидуальное отопление, а квартиры вокруг - без. У меня температура будет зимой +23, вокруг +20. Внимание вопрос: компенсируют ли мне разницу теплопоставщики за то, что я подогревал соседние квартиры?


16 3
4 363
1
13 жовтня 2019 08:14

Цитата: VsegdaProtiv
компенсируют ли мне разницу теплопоставщики за то, что я подогревал соседние квартиры?
это у вас логика интересная нагреть чужим теплом и радоваться, а вообще все ваши мысли, не более чем философия на тему есть ли дизнь на марсе, нет ли жизни на марсе. Я бы посмотрел как вы своим автономным отоплением хотя бы на градус подняли температуру в соседней квартире....философ


3 6
0
17 жовтня 2019 23:20

Цитата: zzzzzz
Я бы посмотрел как вы своим автономным отоплением хотя бы на градус подняли температуру в соседней квартире....философ
Я бы тоже посмотрел, но у меня централизованое отопление... так что дальше буду философствовать)


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх