Пивзаводівський шляхопровід у Кременчуці знову перезимує з діркою

4.10.2019, 12:28 Переглядів: 2 590 Коментарів: 4

 

У цьому році планується розпочати ремонт опор мосту, до покриття справа не дійде

Пивзаводівський шляхопровід другий рік зимуватиме з діркою. На одній із зустрічей з молоддю міський голова Віталій Малецький заявив, що ремонт планується протягом 2020 року.

Пивзаводівським мостом опікується департамент житлово-комунального господарства: цей підрозділ виконкому і замовляв проєкт. Як ми писали раніше, директор департаменту ЖКГ Іван Москалик заявляв, що ремонтні роботи, які забезпечать безаварійний проїзд транспорту, можна буде розпочати вже в 2019 році, до зими.  Ми спитали посадовця: чи планується в 2019 році розпочати частину робіт? Чи плани таки змінилися?  


Ось що відповів Іван Москалик:


- Зараз проєкт на капітальний ремонт шляхопроводу по проспекту Свободи вже знаходиться на експертизі. Отримали зауваження експертів, тому що проєктанти не врахували деякі моменти. Після отримання експертизи ми будемо мати можливість для того, щоб розпочати процедуру закупівлі.

- Мер сказав, що ремонт планується в 2020 році, тобто в 2019 нічого не буде?


- Згідно з проектною документацією, передбачено дві стадії. Перша -  укріплення несучих конструкцій. Друга стадія - це капітальний ремонт проїжджої частини. Тобто ми в цьому році, якщо дозволятимуть погодні умови, температурний режим можемо розпочати вже ремонт несучих конструкцій. І це підсилить міст - бетонні опори, які тримають цю конструкцію.

- А покриття?


- Однозначно на наступний рік. Забігаючи наперед: повністю перекривати міст для ремонту ми не будемо, тому що там їздить громадський транспорт. Будемо по полосах ремонтувати ферми мосту, тобто повітряні прогони.

Отже, фактично міст зимуватиме з діркою. Роботи з підсилення конструкцій, заплановані на цей рік, теж під питанням: навряд чи так швидко вдасться провести тендер, визначити переможця і укласти з ним угоду.

До того ж, нагадаємо, мерія ухвалила рішення про економію бюджетних коштів, відповідно до якого замовники мають не розпочинати нові капітальні ремонти, бо грошей не вистачає на зарплату та енергоносії. Тобто на міст мерія може просто не дати гроші. Хіба що переможець тендеру погодиться працювати в борг.


Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

54
4 жовтня 2019 13:02

Блин, дешевле и быстрее было бы его разобрать и сделать просто ж/д переезд!!!!


8 0
38
4 жовтня 2019 13:49

по принципу по болит и само пройдет

 


3 0
0
4 жовтня 2019 15:13

Та ничего, жрать не просит, постоит. Водители уже привыкли перестраиваться резко влевоsmirk


1 0
0
4 жовтня 2019 18:17

Ну той Слава Україні. 


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх