Мінус капремонти та автомобілі: які заходи з економії бюджету вводить мерія Кременчука

2.10.2019, 14:31 Переглядів: 3 251 Коментарів: 3

У зв'язку з невиконанням міського бюджету у мерію навіть не братимуть на роботу нових чиновників

30 вересня виконком Кременчуцької міської ради на позачерговому засіданні ухвалив рішення «Про заходи щодо економного та раціонального використання коштів місцевого бюджету м. Кременчука на 2019 рік». Проєкт рішення готувало міське фінансове управління. Під час обговорення його на депутатській бюджетній комісії віце-мер з фінансів Тетяна Неіленко зазначила, що прогнозовано міський бюджет з початку року буде недовиконаний на 12%, і це є підставою для його перегляду в бік зменшення. Нагадаємо, уже зараз медикам не вистачило 7 млн грн на зарплату.


Така ситуація з бюджетом і стала причиною рішення про економію. Рішення визначає, що не менше 75% від щоденних надходжень до місцевого бюджету спрямовуватимуться на захищені статті: зарплату бюджетникам, медикаменти, харчування, оплату компослуг та енергоносіїв, послуг зв’язку, паливно- мастильних матеріалів, на виконання рішень суду. Забезпечуватимуться поточні трансферти населенню (пільги, субсидії, соцвиплати).


На всі інші витрати спрямовуватимуть те, що залишиться після першочергових. Вирішили економити на капітальних ремонтах (не розпочинати нових), автомобілях, техніці, службових відрядженнях, і навіть на чиновниках — не розширювати штати структурних підрозділів (що до цього з успіхом робили). Втім, це не означає, що скорочуватимуть «старих» чиновників і не прийматимуть на вільні посади.




Мерія ухвалила рішення про економію одразу після гучного та солодкого святкування Дня міста, яке обійшлося бюджету (тобто платникам податків) в 1 мільйон гривень.




Мовою оригіналу: заходи з економії

1. Тимчасово припинити придбання автотранспортних засобів, обладнання, побутової техніки, ноутбуків та комп’ютерів (крім закладів освіти, охорони здоров’я), мобільних телефонів.


2. Не проводити роботи з капітального ремонту, реконструкції, будівництва в установах, організаціях, в яких вони ще не розпочалися.


3. Не розробляти нові проекти ремонтів, реконструкцій, будівництва об’єктів до повного завершення розпочатих (крім проектів, фінансування яких передбачає співфінансування з бюджетів інших рівнів або інших джерел, незаборонених законодавством).


4. Забезпечити мінімізацію витрат на службові відрядження, оплату участі у семінарах, симпозіумах, конференціях.


5. Рекомендувати Кременчуцькій міській раді Полтавської області призупинити прийняття нових міських програм або внесення змін до затверджених міських програм, що потребують додаткового фінансування з місцевого бюджету.


6. Не допускати прийняття пропозицій та прийняття власних рішень щодо збільшення чисельності працівників підпорядкованих установ та організацій, зміни назв в структурних підрозділах виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області.


7. Розробити та затвердити плани заходів з енергозбереження із забезпеченням зменшення витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв.


8. Заборонити головним розпорядникам бюджетних коштів перерозподіляти бюджетні асигнування, затверджені в місцевому бюджеті на 2019 рік (крім видатків на оплату харчування, медикаментів, пов’язаних з використанням енергоносіїв, послуг зв’язку, оплати лікарняних листів та витрат, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності міста).


9. Головним розпорядникам бюджетних коштів:
- обмежити реєстрацію фінансових зобов’язань по загальному фонду місцевого бюджету по не першочерговим витратам в Управлінні Державної казначейської служби України у м. Кременчуці Полтавської області;

- провести аналіз зареєстрованих фінансових зобов’язань з метою зняття їх по послугах та товарах, що не були отримані, або витратах, які не відносяться безпосередньо до їх функціональних обов’язків і не є першочерговими.


10. Заявки на фінансування, подані головними розпорядниками бюджетних коштів до Департаменту фінансів виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області до 20.09.2019, фінансувати в межах наявного фінансового ресурсу.


11. При формуванні місцевого бюджету на 2020 рік головним розпорядникам бюджетних коштів розробити план заходів з погашення кредиторської заборгованості станом на 01.01.2020 за рахунок коштів загального та спеціального фондів місцевого бюджету.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

642
2 жовтня 2019 15:13

Дякуємо вам, 73(80)%


7 9
540
1
2 жовтня 2019 16:04

Цитата: Кавоман

Дякуємо вам, 73(80)%

С памятью туго? Выборы мэра когда были и сколько процентов он набрал?


5 3
642
3 жовтня 2019 10:10

Цитата: s2e7r8g

Цитата: Кавоман

Дякуємо вам, 73(80)%

С памятью туго? Выборы мэра когда были и сколько процентов он набрал?

Це у вас туго з причинно-наслідковими зв'язками


0 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх