Кременчук отримав гроші на забезпечення житлом чотирьох дітей-сиріт

1.10.2019, 13:32 Переглядів: 1 921

 

У мерії вважають, що область обділила Кременчук, нерівномірно розподіливши гроші, бо за таких умов сироти у місті чекатимуть на житло по 10-15 років

Кременчук отримав субвенцію у сумі 1 млн 633 тис грн для придбання житла дітям-сиротам і дітям, позбавлених батьківського піклування в рамках державної програми. Зміни до місцевого бюджету внесли на засіданні виконкому 30 вересня з наступним затвердженням на сесії.

 

Отже, гроші до бюджету прийняли. Але їх розподілом мерія не задоволена. Кошти йшли з державного бюджету через обласний бюджет. Як заявив під час засідання виконкому міського голова Віталій Малецький, розподіл «викликає певне здивування», бо іншим населеним пунктам Полтавщини, де на обліку для отримання житла одиниці сиріт, перепало фактично стільки ж бюджетних грошей, як і Кременчуку. За інформацією мера, на виділену областю суму можна буде придбати житло чотирьом сиротам. Процес отримання житла іншими за таких умов розтягнеться на 10-15 років, каже Віталій Малецький.


За даними пресслужби мерії, зараз у міській квартирній черзі 58 кременчужан із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 16 до 23 років.

 

Віталій Малецький каже, що міська влада зверталася з приводу розподілу грошей до в.о. голови  Полтавської ОДА Олега Пругла – той обіцяв розібратися. Якщо область не додасть грошей на квартири для сиріт, мерія готуватиме звернення до Мінфіну та Мінсоцполітики.

 

Довідково: на початку цього року 11 дітей-сиріт із Кременчука стали власниками житла, придбаного за кошти державного бюджету.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх