У Кременчуці голуби допомогли знайти господарів кошенятам

28.09.2019, 20:05 Переглядів: 5 494

 

Під час щорічної виставки голубів, птахів і домашніх тварин волонтери роздавали врятованих кошенят та цуценят

28 вересня до Дня міста на бульвар Пушкіна «злетілися» голуби, чудернацькі кури, індики, фазани та інша живність. Голубівники міста, батько та син Олександр та Геннадій Тертичні, вже традиційно організували Міжнародний фестиваль голубів, де господарі пернатих ділилися досвідом та отримували нагороди за збереження порід голубів, а глядачі роздивлялися живий куточок та фотографувалися з птахами і тваринами.


Хтось навіть знайшов собі друга! На запрошення організаторів цьогоріч вперше на таку виставку завітало зі своїми підопічними тваринами близько 20 волонтерів, Ці люди беруть на перетримку додому безпритульних цуценят і кошенят та шукають їм господарів. І багатьом підопічним голубина виставка таки допомогла знайти нову родину.


 


Знайомтесь, це пані Ольга, вона волонтер. Вдома в неї 36 котів та кошенят, щоправда, сьогодні стало трохи менше. Усіх підопічних Ольга назбирала з кременчуцьких вулиць і не тільки: деяких буквально врятувала від жорстокої смерті, на яку їх прирекли люди. Тепер її підопічні чистенькі, доглянуті, веселі; мають необхідні щеплення – із вуличних стали домашніми та шукають постійних господарів.


- Якби ви тільки знали, у яких місцях ці *** викидають кошенят! На смітниках, у каналізаційних ямах, канавах. Ви не уявляєте! ми лазимо в сміттєві баки. Одного дістали з вигрібної ями. П’ять годин ми з подругою розбирали завал, бо почули писк кошеняти. А прив’язали на дерево кульок з кошеням у лісі в Сосновці, – обурюється пані Ольга нелюдською жорстокістю. – Ось цього (показує на жвавого біленького) викинули сліпим. Катя (інша волонтерка – ред.) вигодувала його з піпетки. Тут немає жодного кошеняти з благополучною долею! Ще одного підкинули під двері «Спецсервісу» о шостій ранку, але «Спецсеріс» таких не бере, у них немає умов для утримання кошенят і цуценят (загрожує ентерит та все інше), тому ми, волонтери, під’їхали і забрали на перетримку.  


Кожну тваринку, яка потрапляє до волонтерських рук, обробляють проти паразитів, привчають до туалету – і не раніше, ніж через два тижні, пропонують новим господарям. Пані Ольга разом з колегою під час виставки прилаштували трьох кошенят, ще двох у них «забронювали».


 


- Ми віддаємо у добрі руки лише тих тварин, за яких ручаємось. Даємо свої номери телефонів, курируємо тварин до року та стерилізуємо за свій рахунок, - розповідає пані Ольга.


- Ви все це робите за власний рахунок?


- Так. У мене свій невеликий бізнес на СТО, і я все вкладаю на тварин. Бізнес чоловіка йде на родину, а мій – на тварин.


 


Це волонтерка Юлія. На час нашої розмови вона прилаштувала під час виставки двох цуценят. Загалом же опікувалася дюжиною «собачих дітей». Усі її підопічні оброблені від кліщів, мають щеплення від чумки. До речі, люди, які підходили, навіть приймали цуциків за породистих – настільки добре вони виглядали.


Маємо надію, що й іншим волонтерським підопічним пощастить. Якщо вам потрібен друг, за якого ручаються  – звертайтеся, не соромтеся. Контакти волонтерів – у редакції.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх