У Кременчуці з 24 вересня подорожчали вода та каналізація, але нові рахунки виставлять не всім

26.09.2019, 12:29 Переглядів: 3 852 Коментарів: 1

 

Мешканцям приватного сектору водоканал нарахує оплату по-новому. Жителі багатоповерхівок зможуть платити по старих тарифах до травня 2020 року — аж доки не визначаться з договорами

19 вересня Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила нові тарифи низці водоканалів України, у тому числі КП «Кременчукводоканал». 23 вересня Постанова НКРЕКП про нові тарифи опублікована в офіційному виданні «Урядовий кур'єр». Вона набула чинності з дня, наступного після опублікування — з 24 вересня.

Як подорожчали вода та водовідведення (каналізація) у Кременчуці

Порівняння чинних та нових тарифів (з ПДВ)

Послуга

Чинний тариф, грн

Новий

тариф, грн

% підвищення

Централізоване водопостачання

9,00

9,36

4,00%

Централізоване водовідведення

9,76

10,5

10,8%


Чому нові рахунки виставлять не всім

Нагадаємо, Закон «Про житлово-комунальні послуги», низка положень якого вступила в дію з 1 травня цього року, фактично заблокував підвищення тарифів. Адже споживачам потрібно укласти нові договори, при цьому співвласникам багатоквартирних будинків дається рік — до 1 травня 2020 року — щоб визначитися з моделлю договірних відносин. На вибір Пропонуються три моделі договорів: договір з індивідуальним споживачем, договір з колективним споживачем, колективний договір зі споживачем. Нове у договорах — окрема плата за абонентське обслуговування, внески за заміну та обслуговування лічильників та плата за обслуговування мереж, яка раніше включалася в загальний тариф для багатоквартирних будинків. (Детально про кожну модель ми розповімо в окремій публікації).

Комерційний директор КП «Кременчукводоканал» Алла Ганус підтверджує, що до укладання нових договорів мешканцям багатоквартирних будинків не виставлятимуть рахунки за новими тарифами.

Натомість у мешканців приватного сектору (індивідуальних будинків) вибору немає. Для них передбачена лише одна форма договору — індивідуальна. Це фактично та сама форма договорів, що діє й зараз. Договірну кампанію підприємство вже розпочало, і юристи «Кременчукводоканалу» вважають, що з моменту підвищення тарифів споживачам з індивідуальних будинків уже можна виставляти нові рахунки. Чому так і наскільки це правомірно? ТЪ найближчим часом це з`ясує.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
26 вересня 2019 22:42

А каество воды тоже повысится, или как текла ржавая вода, так будет продолжать течь?


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх