Кременчуцька шахістка вразила полтавців своєю грою

27.09.2019, 16:29 Переглядів: 2 900

 

Змагання відбулися у Полтаві у новому шаховому залі

21-22 вересня у відкритому цього літа в Полтаві шаховому клубі «Е2-Е4» відбувся шаховий турнір серед школярів зі швидких шахів, присвячений Дню міста. Як повідомив «Телеграфу» директор шахово-шашкового клубу «Каїсса» Володимир Груздєв, до солідної компанії з 18 полтавців на чолі з чемпіонами області до 14 років Дмитром Борковим і до 8 років Тарасом Руденко приєдналися і троє юних кременчужан: Аліса Романченко і Максим Поливко з «Каїсси», а також Марк Мельников.


 


Учасники грали 9 турів за швейцарською системою з регламентом 20 хвилин кожному учаснику. Вже в 1-му турі найсерйозніше випробування випало 8-річній Алісі, якій чорними фігурами випало грати з майже вдвічі її старшим першорозрядником Володимиром В'язівським, якому вона і поступилася. Потім вона видає безпрограшну серію з 3-х перемог і нічиєї, в тому числі над М.Мельниковим і Марією Максимовою - другою учасницею, яка ризикнула разом з Алісою протистояти хлопцям. Все ж ключовою для Аліси стала партія 6 туру проти Тараса Руденка, в якій останній, приклавши максимум зусиль після поразки в попередньому турі від товариша по команді Дмитра Боркова, здобув перемогу білим кольором, зменшивши шанси нашої учасниці на призове місце.


 


Поразка не вибиває її з колії й у відмінному стилі вона перемагає чорним кольором представника полтавської шахової династії Владислава Браїлко, мама якого - Юлія Браїлко, майстер спорту з шахів і одна з найсильніших шахісток області. Наступний її суперник - одноосібний лідер турніру і чемпіон області цього року до 14 років Дмитро Борков, для якого перемога над Алісою відкривала дорогу до перемоги в турнірі, якою він скористався. І все ж Аліса підносить черговий сюрприз - перемігши Кирила Волинського, граючи чорними фігурами й ставши 5-ю в загальному заліку і 2-ою до 10 років, отримавши спеціальний приз. А ровесник Аліси Марк Мельников підтвердив репутацію наших юних шахістів, ставши в результаті сьомим в загальному заліку. Третім же в загальному заліку став 14 річний Ілля Нагорний.


 


В черговий раз юні кременчуцькі шахісти продемонструють свою майстерність у парку Миру 28 вересня в турнірі, присвяченому Дню міста, який розпочнеться о 10.00. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх