«Перший гол присвячую Кременчуку»: корінний кременчужанин хокеїст Гліб Варава

23.09.2019, 15:27 Переглядів: 2 481

 

Вихованець кременчуцького хокейного клубу не лише цього сезону дебютував за команду, а й зміг відзначитися у ворота суперника

17-річний нападник Гліб Варава став першим корінним кременчужанином, який дебютував в Українській хокейній лізі. Востаннє корінний кременчужанин Артем Захарченко грав ще у чемпіонаті України у 2015 році (УХЛ створено у 2016 році - ред.).



Форвард «Кременчука» вже у своєму третьому матчі чемпіонату УХЛ-Парі-Матч проти «Крижаних Вовків» відзначився голом і результативною передачею. Цікаво, що Гліб грає під №11 й забив 11 шайбу кременчужан. Після гри пресслужба ХК «Кременчук» поспілкувалася з Глібом Варавою. 


- Ваше враження про поєдинок з «Вовками»?

- Радий, що команда впевнено перемогла в матчі, де було багато силової боротьби.


- А про вашу гру?

- Приємно, що головний тренер Олександр Валерійович Савицький довіряв і випускав мене на лід. У матчі у мене було багато гольових моментів, і звичайно радий, що закинув свою першу шайбу в УХЛ.


- Згадайте її?

- Семен Жеребцов виграв вкидання, витягнув на себе двох гравців суперника, і віддав мені пас на п'ятак на вільне місце, а я в дотик вдало кинув у дальній вільний кут.


- Чим на Ваш погляд відрізняються гри профі від дитячо-юнацького хокею, де ви грали ще в минулому сезоні?

- Швидкістю, напругою і постійної силовою боротьбою. Треба швидше приймати рішення, тут вже немає пощади. Ну, а найголовніше, що мені приємно грати за рідний клуб, що тренери повірили, давали ігровий час. Завжди мріяв забити гол за дорослу команду «Кременчук». Дуже радий, що вийшло вже на початку закинути свою дебютну шайбу, і сподіваюся, що вона додасть мені впевненості.


- Ви корінний кременчужанин. Можете трохи розповісти про себе?

- Почав займатися хокеєм, як відкрився спорткомплекс «Айсберг». Першим моїм тренером був Олексій Валентинович Короткий. Так крок за кроком підіймався до першої команди. Великим стимулом для мене стало те, що з'явилася в Кременчуці професійна команда, і у мене завжди була мета зіграти в її основному складі. Вдячний своїм батькам, які завжди підтримували моє захоплення.


- Кому присвячуєш свій перший гол в УХЛ?

- Звичайно, місту Кременчуку. Ну, і дуже дякую президентові «Кременчука» Сергію Володимировичу Мазуру, який вибудував всю діагональ в кременчуцькому хокеї, дав мені можливість рости й займати улюбленою грою в рідному місті. Тепер буду намагатися і доводити тренерському штабу, що гідний місця в основному складі.


Гол Гліба Варави на 4.16 хвилині:

Автор: Альона Душенко Джерело відео: XSPORT.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх