У громадський місцях Кременчука можуть встановити автомати для збору пластикових пляшок

10.09.2019, 13:30 Переглядів: 2 973 Коментарів: 2

 

Розрахунок по кількості такий: 1 автомат на 5 тисяч людей

У Кременчуці у громадських місцях можуть з'явитися спеціальні автомати для збору пластикових та алюмінієвих пляшок – так звані фандомати*. Щодо такого нововведення у містах України повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.


- У багатьох країнах Європи та світу на вулицях в місцях масового скупчення людей можна зустріти фандомати. Це автомати, які обмінюють пластикові та інші пляшки, наприклад, алюмінієві, на гроші або спеціальні чеки, за які можна купити, приміром, корм для тварин або пакети для собак. Це дуже потрібна ініціатива, яка заохочує людей до розумного збору і використання пластику та покращення екологічного стану міст, - зазначають у міністерстві.


Поки що орієнтовний розрахунок такий: 1 фандомат на 5 тисяч людей. Відповідні зміни планують внести у державні будівельні норми щодо благоустрою.


*Фандомати отримали свою назву від німецького слова «pfand», яке дослівно перекладається як «застава». Такі автомати можуть визначати об’єм і вагу тари, а сканер – розпізнати близько 30 тисяч штрих-кодів і в точності ідентифікувати об’єкт.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: minregion.gov.ua
Теги: пластик
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 031
10 вересня 2019 15:40

Эти фондоматы (их хозяева) будут как то "мотивировать" людей бросать определенный мусор именно в автомат? Например за мелкое вознаграждение - талоны , чеки , лотереи, деньги или бонусы  и др. (естественно от количества сданого сырья). . ... 


9 0
0
10 вересня 2019 22:27

Только делайте их в антивандальном исполнении! Идея очень хорошая, если еще и с "мотивацией", то тем более за. И, может быть прекратят граждане вытаскивать бутылки из контейнеров и продавать на рынок для реализации молока и олии.


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх