«Кременчукводоканал» хоче підвищити тарифи на 7,6% і кличе про них послухати

4.09.2019, 10:01 Переглядів: 4 468 Коментарів: 7

 

Слухання сьогодні, 4 вересня, о 12.00 у приміщенні «Кременчукводоканалу» проводить НКРЕКП, яка затверджує тарифи

Комунальне підприємство «Кременчукводоканал» розмістило на своєму офіційному порталі оголошення про обговорення проєкту щодо підвищення (коригування) тарифів на 2019 рік. Обговорення проводить Нацкомісія, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг — до її повноважень входить затвердження тарифів ряду водоканалів.


23 серпня НКРЕКП схвалила проєкт Постанови, наступний етап — затвердження нових тарифів.


Проєкт Постанови передбачає підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення — у цілому на дві послуги на 7,6%.


В обґрунтуванні підвищення говориться, що діючі тарифи були затверджені у лютому цього року, а набули чинності з 1 березня. З тих пір зросли витрати на оплату праці: на 13,8% з централізованого водопостачання; на 20,0% з централізованого водовідведення. Як говориться в інформаційній довідці, запланована середня заробітна плата на одного працівника «Кременчукводоканалу» зросла на 19,9%, тобто з 8599 грн до 10310 грн.


На скільки підвищаться тарифи (порівняння)


Послуга

Чинний тариф, грн

Новий

тариф, грн

% підвищення

Централізоване водопостачання

9,00

9,50

5,60%

Централізоване водовідведення

9,76

10,69

9,53%



Примітка: у Постанові НКРЕКП вказані тарифи без ПДВ — на централізоване водопостачання 7,92 грн за 1 куб. м; на централізоване водовідведення – 8,91 грн за 1 куб. м. У таблиці ми наведели тарифи з ПДВ — такі, за якими платять споживачі.


Повний текст проєкту Постанови НКРЕКП можна завантажити тут.


Із 4 тарифів залишиться 2


Звернемо увагу: раніше, перед схваленням проєкту Постанови, НКРЕКП проводила обговорення щодо намірів КП «Кременчукводоканал» підвищити тарифи. З того часу цифри дещо змінилися. До того ж (звертаємо увагу) із чотирьох видів тарифів залишилося два.


Як пояснила Алла Ганус, заступник директора КП «Кременчукводоканал», тарифів залишилося два у зв'язку з введенням в дію з травня цього року низки положень нового Закону «Про житлово-комунальні послуги». Зокрема, змінюються і назви послуг — таких послуг, як централізоване водопостачання та водовідведення з використанням внутрішньобудинкових систем (застосовувалися для багатоквартирних будинків) закон не передбачає.


- Дельта, яка була в цих тарифах, покриватиметься за рахунок абонентської плати за обслуговування мереж, якщо споживачі виберуть таку модель договірних відносин з водоканалом, яка передбачає індивідуальні договори, - каже Алла Ганус.


Доки не буде нових договорів — НКРЕКП не затвердить тарифи


Нагадаємо, новий закон про ЖКП передбачає й те, що споживачі мають визначитися з моделлю договірних відносин з виконавцем послуг. На це дається рік — до 1 травня 2020 року. Виконавці послуг мають укласти нові договори з населенням. Без нових договорів ні НКРЕКП, ні місцева влада не можуть підвищувати тарифи — таке роз'яснення дав Мінрегіон.


- Питання відкрите, - погоджується Алла Ганус. - Про роз'яснення Мінрегіону ми знаємо і все розуміємо. Без зміни до законодавства навряд чи можлива буде зміна тарифів.


Проте вона додає: Мінрегіон вже розробив нові правила надання послуг з водопостачання та водовідведення з населенням, і «Кременчукводоканал» готується укладати нові угоди з населенням.


Куди йти на слухання та подавати пропозиції


Слухання відбудуться 4 вересня о 12:00 за адресою: м. Кременчук, пр. Героїв Бреста, 35а.


Заявки для участі у відкритому обговоренні проекту рішення НКРЕКП приймаються до 2 вересня в письмовому та/або електронному вигляді за адресою:


Сектор Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у Полтавській області, 36004, м. Полтава, бульвар Богдана Хмельницького, 12 А; e-mail: energo.pl@newline.net.ua.



Зауваження та пропозиції до оприлюднених матеріалів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, приймаються до 2 вересня 2019 року у письмовому та/або електронному вигляді за адресою:


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вул. Смоленська, 19, м. Київ, 03057; e-mail: deptaryfvoda@nerc.gov.ua, контактна особа: Рачук Алла Миколаївна, тел. (044) 207-19-69 або gpub@sat.poltava.ua.


Нагадаємо, не встигши провести одне підвищення тарифів, водоканал оголосив про наміри на повторне підвищення у 2020 році на 25% - вже провели перші слухання.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

4 363
1
4 вересня 2019 10:26

smileони подняли зп работников, а я за это должен платить?laughing  следовательно я подниму стоимость своих товаров или услуг, за которыми прийдет их работник, которому подняли зп за мой счет! в чем смысл?


11 1
94
4 вересня 2019 10:35

Цитата: zzzzzz
чем смысл?
смысл в том, что раньше "абстрактный" работник водоканала у вас покупал две услуги, счас одну, т.к. он тоже покупает услуги не только у вас, следовательно другими словами идет "мирная" экспроприация наших трудовых потом нажитых сбережений, чего тут не понятно?


7 0
417
4 вересня 2019 11:30

Та шо ви ноєте, він не в чому не винен. А про тарифи він пошуткував.


0 0
61
4 вересня 2019 11:58

а теперь бабули *** на малецкогоо еще раз!!!


5 1
228
4 вересня 2019 12:19

Интересно, если создан ОСББ и люди сами содержат дом на балансе вместе со всеми коммуникациями, могут ли они сделать на своей территории скважину и установив пару компрессоров и насосов в подвале, обеспечивать водой себя сами? А водоканал пусть занимается отводом. Один хрен их вода "не тянет" по качеству (мягко говоря). Только альтернатива и, как следствие, конкуренция могут сдвинуть тарифы вниз, ну или остановить их рост.


5 0
1 168
4 вересня 2019 13:03

Місцева влада! Идите вы все ***!


5 0
738
1
4 вересня 2019 15:54

ми ж вибирали нову владу, яка буде боротися з місцевими чиновниками проти їх проізволу, а натомість,  князьки на містах і вухом не ведуть так виходить?  Що хочуть  те і впроваджують в життя.....


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх