КП «Кременчукводоканал» хоче підняти тарифи на 7-8%, щоб підвищити зарплати працівникам

25.03.2019, 15:05 Переглядів: 3 642 Коментарів: 2

 

Середню зарплату водоканальцям доведуть до 9828 грн

25 березня КП «Кременчукводоканал» скликав відкриті слухання, щоб заявити про наміри підвищити тарифи. На слухання прийшло близько 30 осіб разом із журналістами. Переважна більшість — працівники водоканалу: зібрання проходило в обідню перерву, в актовому залі самого підприємства. Із представників влади — заступник міського голови Валерій Декусар, керівник департаменту ЖКГ Іван Москалик та депутати Оксана Піддубна та Валентина Гордєєва.


Провідний інженер водоканалу, не відриваючись від папірця, прочитала обгрунтування про підвищення тарифів на 2019 рік на 7%. Головна причина — необхідність підвищити зарплату працівникам. За даними підприємства, на сьогодні середня зарплата на водоканалі складає 8256 грн. Із 3 квітня вона підвищиться на 8610 грн. У новому тарифі закладена середня зарплата 9828 грн. У доповіді пролунало, що необхідність підвищувати зарплату не врахована у попередньому рішенні Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг, яка затверджувала тарифи підприємству на 2019 рік.

Порівняльна таблиця тарифів 

Послуга

Чинний тариф, грн

Новий 

тариф, грн

% підвищення

Централізоване водопостачання (приватний сектор)

9,00

9,62

6,9%

Централізоване водопостачання з використанням внутрішньбудинкових систем (багатоквартирні будинки)

9,31

10,04

7,8%

Централізоване водовідведення (приватний сектор)

9,76

10,45

7%

Централізоване водовідведення з використанням внутрішньбудинкових систем (багатоквартирні будинки)

10,10

10,91

8%


Слухання проводяться відповідно до Порядку, затвердженому НКРЕКП. Сьогодні був перший етап. Потім НКРЕКП перевірить розрахунки, опублікує проект Постанови про підвищення тарифів і проведе ще одні обговорення проекту Постанови.


Депутат Оксана Піддубна цікавилася втратами води, за які теж платять кременчужани в тарифі. За інформацією головного інженера Сергія Галки, вони збільшилися на 0,8% порівняно у 2018 році і складають 27,8%. Норматив втрат передбачає максимально 28% - і «Кременчукводоканал» близький до цієї цифри. Як зазначив Віктор Солодяшкін, директор КП «Кременчукводоканал», у тариф закладений лише поточний, а не капітальний ремонт мереж.


- Мережі в незадовільному стані, пориви є і будуть. У тариф не входить капітальна заміна мереж, лише поточна і асфальтування розриттів. Я з острахом думаю, що буде через 3-5 років, - каже Віктор Солодяшкін.


Керівник водоканалу звернувся до представників влади з питанням про виділення коштів на заміну мереж.


Нагадаємо, востаннє тарифи КП «Кременчукводоканал» підвищувалися 20.02.19 року. Вода подорожчала на 5%, водовідведення на 11%. Нові тарифи введені в дію з першого березня. Не встигли кременчужани заплатити за новими тарифами, як водоканал оголосив про нове підвищення.


Чергову процедуру перегляду тарифів (на 2020 рік) підприємство запустить у червні — про це адміністрація повідомила під час слухань. Отже, подорожчання не останнє.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
25 березня 2019 18:07

И что же теперь, слесарь и остальные трудяги будут получать порядка 9 тысяч?


11 0
739
1
25 березня 2019 21:08

 Керівні органи по50, а раби по 5. Зараз так модно! А, наразі, задрали ви зі своїми подорожченнями. Нам залишається надіятися, що новий през і його компанія зупинять оцей проізвол постійних збільшень тарифів! Чи дурень думкою багатіє?


13 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх