У кременчуцьких парках можуть з'явитися кнопки виклику екстренної допомоги

23.08.2019, 14:33 Переглядів: 2 613 Коментарів: 2

 

Мінрегіон продовжує вносити зміни до державних будівельних норм

У кременчуцьких парках можуть з'явитися кнопки виклику екстренної допомоги на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.


Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми і розглядає пропозицію про внесення у них відповідного пункту про ці кнопки.


Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на початку серпня прокоментував:


- Наразі переглядаємо норми безпеки у парках. Відтак є пропозиція, яка зараз розглядається – влаштовувати в цих громадських місцях спеціальні бокси із кнопкою екстреного виклику поліції. Це безпека і постійний зв’язок із працівниками служби у разі можливого виникнення надзвичайної ситуації. Тим паче, що у деяких нових парках це вже починають робити. Тому чому б не унормувати це питання і в ДБН?


Ідею встановлення кнопок виклику екстреної допомоги в парках підтримали і користувачі Фейсбуку. На сторінці Лева Парцхаладзе провели опитування «Чи потрібні у парках кнопки екстреного виклику?». За його результатами практично всі із більше ніж п'яти тисяч користувачів, які відреагували на опитування, проголосували за влаштування кнопок виклику допомоги у парках.


При цьому багато хто запропонував, за можливості, облаштувати такі бокси із кнопками системами відеоспостереження або іншого захисту від помилкових викликів поліції.


До речі, кнопку виклику допомоги нещодавно вже встановили у парку «Наталка» у Києві. Після натиснення на неї починає діяти диспетчер та спрямовує до місця патрульних, працівників екстреної медичної допомоги або рятувальників.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: stolychno.news
Теги: парки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

767
23 серпня 2019 14:58

Не факт что поставят, а если поставят не факт что будет работать, а если будет работать, то кто будет охранять кнопку от быдлоидов и школоты? Кстати, а зачем муниципальная пилиция нужна? Они же вроде парки должны патрулировать?


8 0
0
24 серпня 2019 13:14

Возле Барбариса штуки три поставить нужно


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх