«Гаряча лінія» психологічної допомоги запрацює з 23 серпня

23.08.2019, 07:24 Переглядів: 2 168

 

В Україні запускають «гарячу лінію» психологічної підтримки для ветеранів

З 23 серпня в Україні запрацює перша професійна «гаряча лінія» психологічної підтримки для ветеранів «Lifeline Ukraine» («Лайфлайн Україна»). Про це повідомля прессужба Полтавської обласної адміністрації. 


Гаряча лінія працюватиме 24/7 за номером 7333. На першому етапі проєкт сфокусується на ветеранах російсько-української війни.


– Це структура, яка діятиме за принципом «рівний рівному», заснована на кращих міжнародних практиках. Більшість команди складатимуть ветерани. Загалом у ній працюватимуть близько 40 фахівців, і зараз ми продовжуємо відбір, – розповів засновник «Lifeline Ukraine» Пол Найленд.


Психологи працюватимуть на лінії за перекладеними протоколами австралійської гарячої лінії «Lifeline Australia», що працює з 1963 року.

Проєкт неурядовий, але створюється і координуватиметься у співпраці з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством ветеранів. На тренінгах команду навчатиме канадська організація Living Works та Ейпріл Натурел, одна зі світових експертів з відкриття гарячих ліній.

«Lifeline Ukraine» частина проекту  – All4One Фонду «Східна Європа». Фінансову підтримку надає також Посольство Великої Британії в Україні. Переважно не грошову – також декілька приватних компаній (послуги, захищені мобільні лінії, приміщення тощо).


Надалі групи психологічної підтримки за принципами «рівний рівному» планують запустити і в обласних ветеранських центрах, які створюватиме Міністерство у справах ветеранів.


Нині в Україні 392 тисячі ветеранів російсько-української війни. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх