Троє кременчужан в небі встановили рекорд України

21.08.2019, 07:16 Переглядів: 4 487

 

Без права на помилку: через негоду фігури в небі вибудували лише на другий день

Кременчужани у небі встановили рекорд України. Рекорд встановили за 4 стрибки. В небі була зібрана фігура з 50 парашутистів і двічі перебудована. Як розповів «Телеграфу» один з учасників рекорду Олег Леуцький, це нове досягнення групової акробатики в класі великі формації.



 


Крім Олега в рекорді взяли участь ще двоє кременчужан: Юрій Химич та Костянтин Юр'єв.


Стрибок здійснили на базі аеродрому Коротич в Харківській області на висоті 5 300 метрів. Для підйому парашутистів на задану висоту використовувалися два літаки АН-28, також використовувалося додаткове обладнання для подачі кисню під час набору висоти.


 


Олег, який займається парашутним спортом близько 5 років, поділився, що до рекорду готувалися місяць.


- Підготовка до рекорду йшла за місяць на тренувальних зборах. Ми здійснили близько 50 тренувальних стрибків під керівництвом наших капітанів, які є майстрами спорту міжнародного класу й учасниками світових рекордів.


Особливість даної дисципліни та спорту в цілому - це відсутність права на помилку. Якщо помиляється один спортсмен, стрибок зіпсований для всіх. У кожного учасника своя задача і своє місце в фігурі. Від особистих навичок і техніки кожного залежить загальний успіх і безпека інших парашутистів.


Якщо спортсмен припускається помилки, його виводять з основного складу, а на його місце ставлять людину з резерву, - поділився Олег Леуцький.


Цікаво, що сам рекорд був під загрозою зриву. У вихідні була низька хмарність над аеродромом, а це - небезпека зіткнення між парашутистами. Проте наступного дня, у неділю, погода покращилася і рекорд відбувся. До речі, в минулому і позаминулому роках спроби рекорду не увінчалися успіхом.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх