3800-4300 на руки: працівник «Кредмаша» розповів, скільки отримують робочі при 4-денному тижні

12.08.2019, 16:31 Переглядів: 11 889 Коментарів: 10

 

Президент ПрАТ «Кредмаш» Микола Данилейко теж дав коментар щодо ситуації на заводі

Із червня ПрАТ «Кредмаш» працює на чотириденному робочому тижні. У серпні підприємство працюватиме так само, за скороченим графіком — відповідну інформацію адміністрація надала у виконком. Коли підприємство змінювало графік, працівники непокоїлися: яку ж зарплату вони отримають на руки?



Судячи з інформації, яку повідомив «Телеграфу» один із робочих заводу, непокоїлися вони не дарма: зарплату на підприємстві не затримують, але прожити на таку суму дуже важко.


- Затримок немає. Але неповний робочий тиждень - це вже менше годин, а значить менше грошей, - розповів наш респондент про заробітки відрядників. - Щоб ще економити, керівництво під приводом неповного робочого тижня не платить премію, ніхто не бачить свої наряди. На початку місяця дають корінець за попередній місяць. У фрезерувальника 5-го розряду за минулий місяць (червень — ред.) на руки вийшло 2000 аванс і 1800 зарплата (це за 19 робочих днів, 152 години). У токаря 5-го розряду 2000 аванс, 2300 зарплата. Це в людей, які мають високу кваліфікацію та десятиліття сумлінного стажу за спиною.


«ТелеграфЪ» звернувся за коментарями до Миколи Данилейка — голови наглядової ради — президента ПрАТ «Кредмаш». Ми запитали про перспективи роботи підприємства і про зарплати.


- Миколо Івановичу, один із ваших працівників повідомив, що робочі при 4-денному тижні отримали по 3800-4300 гривень на руки. Що ви можете сказати зараз з приводу зарплат та ситуації на заводі?


- А якщо я скажу, що є робочі, які отримали 18 тисяч на руки? Якщо людина отримала низьку низьку зарплату, то з певної причини: можливо, погано працювала, можливо, низька кваліфікація, а, можливо, дійсно, немає завантаження роботою. Це виробництво. У нас працює 2050 чоловік. Ситуація на заводі складна. Дуже складним був червень. У липні вже було простіше. У серпні ситуація залишається напруженою та складною. Усе залежить від завантаження. На сьогодні ми розглядаємо декілька контрактів. Буде можливість — ми обов'язково працюватимемо на повну потужність. Та на сьогодні завантаження немає. В Україні (з виборами) і запчастини не беруть! Але ми не приймаємо ніяких радикальних заходів щодо скорочення чисельності. Лише делікатні рішення щодо скорочення робочого тижня та економії фінансового ресурсу — такий варіант є й по серпню. Що буде у вересні, я не готовий відповісти. Але є напрацювання по угодах.


- Ваші контракти на сьогодні — це, в основному, Україна?


- В основному, Україна, але є напрацювання по трьох контрактах з Казахстаном, Молдовою, Грузією — але жоден «не вистрелив». І зараз потрібно думати, як зберегти підприємство та робочі місця.


- Це зрозуміло, але якщо висококваліфікований токар отримуватиме 4300 грн на місяць, то він врешті сам втече.


- Мені важко сказати про кваліфікацію, але якби це був справжній професіонал, то ми б тут його не втримали нічим: він би був або за кордоном, або на вагонному заводі — єдиному на сьогодні підприємству (у Кременчуці — ред.), яке плідно працює. Є різні люди, різна кваліфікація.


За словами Миколи Данилейка, середня (нарахована) зарплата на «Кредмаші» нараз складає близько 10 тисяч гривень, на руки це близько 8 тисяч гривень. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

4 371
1
12 серпня 2019 16:45

Мені важко сказати про кваліфікацію, але якби це був справжній професіонал, то ми б тут його не втримали нічим: він би був або за кордоном, або на вагонному заводі 
платить не пробовали токарю штук 12 на руки? думаю никуда бы не ушел,на вагонном же не уходят? чем удерживают? а при таком отношении никто там работать и не будет кроме студентов и алкашей....


28 3
0
12 серпня 2019 17:10

Они говорили что тут достойная зарплата, но только не  уточняли достойная чего, жалости или слёз.


26 0
55
12 серпня 2019 18:11

"- А якщо я скажу, що є робочі, які отримали 18 тисяч на руки? Якщо людина отримала низьку низьку зарплату, то з певної причини: можливо, погано працювала, можливо, низька кваліфікація, а, можливо, дійсно, немає завантаження роботою. Це виробництво. У нас працює 2050 чоловік."

1. Ну 18 штук среди рабочих в июне-июле могли получить разве что в цехе, изготавливающем закаточные машинки. Там загруженность постоянная и 2-х сменный график, но это как отдельное государство.

2. Плохо работают не рабочие, а руководители, у которых низкая квалификация и поэтому не загруженное производство. Но при этом на их зарплате это не отражается.

3. По поводу 2050 человек - это явно завышенная цифра на данный момент, как минимум человек на 200.

Так что Николай Иванович кое-где недоговаривает, а кое-где явно привирает...


29 0
739
1
12 серпня 2019 18:36

А, стільки сам пан данилейко отримує ?. Він, напевно гарно працює, ніж робітники, яким він і не надав роботи. Зате, відділ маркетингу переповнений "трудягами" Що вони роблять, щоб підприємство працювало на повну потужність? Якщо вони ні хрена не роблять, то ти, як керівник заводу, закочуй рукава і сам роби розвідку на ринок збуту, сам їзджай по країні і зарубіжжю, находь покупців на свої установки, сам налагоджуй  збут своєї продукції. А то валиш все на своїх робітників, що вони  погано працюють!


23 1
1 179
12 серпня 2019 20:24

В Кременчуге всегда был, есть и будет кадровый голод на низкоплачиваемых высококвалифицированных специалистов.

Виной тут была, есть и остается Ж-жадность владельцев.


16 0
0
12 серпня 2019 21:46

Цікаво який штат керівництва та офісних працівників іскільки днів-годин вони «працюють» при спаді виробництва, якщо нема замовлень, то виходить менеджмент погано працює.


11 0
767
13 серпня 2019 09:48

И такие же ноют что вот дураков не осталось работать за копейки, всё поуезжали. Как уже выше сказали, платите нормально и люди будут работать. Ибо на данный момент получается ситуация: Как платят - так и работают.


8 0
171
13 серпня 2019 11:18

Пан Данилейко, міняйте менеджмент, якщо завод не загружений замовленнями. Роботязі дай роботу і гроші по її закінченні, він гори переверне. Інфа 100%


8 0
302
13 серпня 2019 13:48

Ідіть на НПЗ!!! Слюсарів вже практично немає, не те, що оператори- начальники установок тікають. Якщо у лідера профкому зарплатня 45 тисяч + більше мільйона вигоди в рік, ви уявляєте, які зарплати у працівників? А який фонтан, які кафе? Табір відпочинку для дітей - 10 тис. за зміну. Це Клондайк!!! Зарплатня оператора майже дотягує до середньої по Україні. Ідіть на НПЗ!!!


1 0
0
14 серпня 2019 11:28

В основному, Україна, але є напрацювання по трьох контрактах з Казахстаном, Молдовою, Грузією — але жоден «не вистрелив»
А почему не Бельгия, Италия, Франция, Греция....? Мы же в Европе! Что-то, мне кажется, что дело не только в менеджменте.


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх