Жеваго перевіряють на причетність до злочинної схеми банку «Фінанси та кредит»

6.08.2019, 07:05 Переглядів: 4 834 Коментарів: 6

 

Двом топ-менеджерам банку оголошено про підозру в розтраті 2,5 мільярдів гривень банку

5 серпня ДБР оголосило про підозру двом топ-менеджерам банку «Фінанси та кредит». Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила заступник голови Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

 

«Вони, за попередньою версією слідства, перебуваючи у змові із іншими посадовими особами банку, розтратили 2,5 мільярда гривень банку. Також на причетність до злочинної схеми перевіряємо народного депутата України», - написала Ольга Варченко.


Прізвище народного депутата не повідомляється, проте зрозуміло, що йдеться про власника групи «Фінанси та кредит» нардепа Костянтина Жеваго.


ДБР встановила під час слідства, що офшорна компанія у період 2007-2014 років відкрила кредитні лінії в іноземних банках. Згодом між фінансовими установами (банком «Фінанси та кредит» та іноземними банками) було укладено договори застави на суму понад 113 мільйонів доларів США. При цьому український банк поручався за офшорну компанію власними коштами, розміщеними на кореспондентських рахунках в іноземних банках-кредиторах.


«А далі – класика жанру. 2015 рік: за невиконання зобов’язань офшорною компанією за кредитними договорами іноземні банки стягують з рахунків банку «Фінанси та кредит» саме ті 113 мільйонів доларів. Прикметно, що заставу іноземні банки списали одразу після того, як банк «Фінанси та кредит» було оголошено неплатоспроможним», - пише Ольга Варченко.


Вказані дії вплинули на платоспроможність банку «Фінанси та кредит», зазначає вона. За повідомленням Варченко, до злочинної схеми причетні екс-заступник голови правління банку, начальник одного із управлінь фінустанови та інші топ-менеджери.


Колишньому заступнику голови правління інкримінують фіктивне підприємництво та розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем, начальнику управління – розтрату.


Раніше ДБР повідомила про підозру п’ятьом топ-посадовцям банку «Фінанси та кредит», двох із них оголошено у міжнародний розшук. Одному із екс-заступників голови правління банку в липні цього року обрали запобіжний захід – тримання під вартою на 2 місяці з можливістю вийти під заставу в розмірі 232 мільйони гривень.


Теги: Жеваго
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

0
6 серпня 2019 07:33

Класс


6 0
4 371
1
6 серпня 2019 08:12

Цитата: Знакомый

Класс

пока это ниочём....


1 5
1 658
6 серпня 2019 08:37

smile Пыль в глаза,но многим дали надежду.


3 0
184
6 серпня 2019 11:16

Когда преступник наворовал и купил власть. 

Когда должен сесть на десятилетия, но на воле.

#Украина.


4 1
0
6 серпня 2019 13:56

А всем говорит,что виновата Гонтарева.....***....


2 1
76
7 серпня 2019 19:49

Не -мне это нравится-перевиряють!! А шо ж тут перевиряты?? За неделю до введения временной администрации -банк получил было рефинанс , кажется 1,7 миллиарда гривасов--это шо? Типа никто не знал шо будет введена ВА?? СОВПАДЕНИЕ?-НЕ ДУМАЮ! Живаго всегда был в теме, прокрутили-вывели бабло, всё в шоколаде! Только люди депозиты многие не позабирали--а валютку выдавали по замороженому курсу 21,7. *** ваш Жеваго-и вся бывшая влада ворьё!


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх