Російський суд продовжив арешт кременчужанину Богдану Головашу

17.07.2019, 16:16 Переглядів: 2 630 Коментарів: 2

 

Військовополонені зайшли до зали суду під оплески

Сьогодні, 17 липня, Лефортовський районний суд Москви продовжив терміни тримання під вартою 6 українських полонених моряків. Про це повідомив адвокат Микола Полозов.


До 24 жовтня продовжили арешт Сергію Попову, Денису Гриценку, Михайлу Власюку, Андрію Драчу, В’ячеславу Зінченку та кременчужанину Богдану Головашу.


До зали Лефортовського суду бранці увійшли під оплески тих, хто прийшов їх підтримати. Крім рідних моряків, до суду також прибула українська омбудсмен Людмила Денісова, яка і поширила у соцмережах відео з оплесками на адресу українських військових.



За клопотанням прокурора засідання відбулося в закритому режимі.


- В ході засідання захистом були заявлені клопотання про долучення наказу Міжнародного трибуналу ООН з морського права, доповіді УВКПЛ ООН і двох резолюцій ПАРЄ для обґрунтування своєї позиції, – зазначив Полозов.


Російська влада хоче забезпечити собі маневр


Російський суд вчергове подовжить арешт українським військовополоненим морякам на випадок, якщо Кремль не зможе домовитися з Києвом про їх повернення – таку думку висловив адвокат моряків Микола Полозов в ефірі Радіо Свобода.


- Це радше ритуальний суд, оскільки в моряків збігає термін утримання під вартою наприкінці липня. Я думаю, що російська влада незалежно від політичних домовленостей хоче забезпечити собі маневр, щоб не вийшло так, що не домовилися, а 24-го (липня – ред.) треба відпускати. Тому в будь-якому разі слідство ФСБ подало клопотання про подовження терміну тримання під вартою. В будь-якому разі це клопотання буде задоволене, і суд подовжить термін утримання під вартою, – сказав адвокат.


Однак, зазначає він, в разі, якщо після суду слідчі у «справі» військовополонених з якихось причин вирішать змінити запобіжний захід, в них будуть для цього інструменти.


- Змінити запобіжний захід може слідчий за своєю ініціативою зі згоди керівника слідчого органу. Тому я не думаю, що на суді будуть якісь сюрпризи. Звісно, ми будемо надавати всі необхідні документи, в тому числі копію наказу Міжнародного трибуналу ООН і, безумовно, будемо вимагати, щоб російський суд виконував рішення міжнародної інстанції і звільнив моряків. Але я думаю, що, в принципі, драматургія цього прийдешнього суду цілком очевидна і закономірна. Тобто буде подовження, і вже тільки після цього буде, відповідно, ухвалення якихось політичних рішень і процесуальних дій, – припускає Полозов.


За словами адвоката, військовополонені стежать за новинами і «прекрасно розуміють, яка робота була виконана для того, щоб їх звільнити».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

642
17 липня 2019 22:39

Кількість коментів вражає. Гей, зерофани, де ви? Не ваша тема?


5 12
4 365
1
18 липня 2019 08:03

Цитата: Кавоман

Кількість коментів вражає. Гей, зерофани, де ви? Не ваша тема?

просто перестать стрелять.....


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх