Юні кременчужани щомісяця отримуватимуть сертифікати на 200 гривень для відвідування гуртків та секцій

4.07.2019, 07:14 Переглядів: 8 825 Коментарів: 4

 

Гроші на це виділять з міського бюджету

У рамках нового україно-литовського проекту дошкільники та учні Кременчука отримуватимуть сертифікати на 200 гривень для відвідування гуртків, клубів та секцій за інтересами. Про це повідомила прес-служба мерії Кременчука.


Кременчук одним з перших серед міст України перейматиме досвід Литовської Республіки та запустить проект «Забезпечення якості неформальної освіти». У чому він полягає? Вже з початку наступного навчального року юні кременчужани від 3 до 18 років щомісяця отримуватимуть грошові сертифікати на 200 грн, за допомогою яких вони зможуть оплачувати послуги за навчання у гуртках та клубах за інтересами. Кошти на ці цілі виділятимуться з міського бюджету.


Метою проекту є створення ширших можливостей для дітей та їхніх батьків при виборі неформальної освіти* та способів проведення вільного часу, а також залучення більшої кількості маленьких кременчужан до занять у гуртках, клубах та секціях у залежності від їхніх здібностей та уподобань.


Для реалізації проекту проведуть конкурсний відбір серед установ неформальної освіти у місті. У ньому братимуть участь 18 комунальних закладів позашкільного навчання. Заявку на участь у конкурсі також можуть подати й приватні організації, які надають послуги з неформальної освіти.


Сертифікати видаватимуть у навчальних закладах міста. Діти, які не охоплені організованими формами навчання та виховання (наприклад, не ходять до дитячого садочка), зможуть їх отримати у департаменті освіти Кременчука.


Щоб інформувати батьків щодо гуртків, клубів та секцій, розроблять спеціальний сайт, з якого можна буде дізнатися умови навчання, графік роботи та інші подробиці.


*Неформальна освіта – це навчання поза рамками національної системи освіти, до неї відносять здобуття усіх інших знань протягом життя людини. Головна ознака неформальної освіти – добровільність та щирий інтерес людини до предмету навчання (це можуть бути спортивні секції та творчі гуртки, літні табори, тренінги та навіть волонтерство).


Теги: дети
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
4 липня 2019 09:11

200 гривен? мммм очень много...Интересно на что хватит то?


5 3
938
4 липня 2019 09:42

Цитата: ekobilske

200 гривен? мммм очень много...Интересно на что хватит то?

вистачить на те на що грошей невистачало


5 0
1 656
4 липня 2019 10:25

Цитата: ekobilske

200 гривен? мммм очень много...Интересно на что хватит то?

Да хотябы на проезд,а еще интересно кому же они дают эти 200грв.


3 0
938
12 серпня 2019 12:53

Вже є список акредитованих по Кременчуку - 3 шт: "Судномоделювання", "Виготовлення іграшок-сувенінів" та " Театр ляльок". 

А де спортивні, творчі, інтелектуальні і силові гуртки???? Чи ми на Китай орієнтуємось???


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх