Чому КВБЗ скасував відкриті слухання щодо зниження тарифів на тепло

1.07.2019, 17:30 Переглядів: 2 757 Коментарів: 1

У світлі нової урядової постанови тариф має бути знижений не на 3 грн 88 коп, а на сотні чотири гривень

Сьогодні, 1 липня, мали відбутися відкриті слухання щодо проекту рішення виконкому про встановлення нових тарифів на виробництво теплової енергії для ПАТ КВБЗ. (Йдеться про тепло від котельні вагонзаводу, яке використовується для мешканців Раківки.)

 

Нагадаємо, вперше за всі роки підприємство заявило про намір знизити тариф на виробництво теплової енергії, але не набагато — на 0,3%.



Підготували й проект рішення виконкому про новий тариф на виробництво.


 

Проте наразі КВБЗ скасував відкриті слухання «у зв'язку із зміною законодавства України». Оголошення про це розміщене на офіційному порталі кременчуцької міськради.

 

«Дата наступних слухань буде повідомлена пізніше», - говориться в повідомленні.

 

Микола Здойма, начальник управління економіки виконкому, пояснив «Телеграфу», про які саме зміни у законодавстві йде мова. Річ у тім, що на засіданні уряду була ухвалена Постанова про граничну ціну на теплову енергію та гарячу воду в Україні. Постанова ще не опублікована, але у її проекті фігурувала гранична ціна на теплову енергію — 1 400 грн за 1 Гкал. Натомість ціна на виробництво теплової енергії для КВБЗ (з ПДВ, навіть з урахуванням зниження) складе 1 489,52 грн за 1 Гкал. Однак це не кінцева ціна для населення, бо послугу надає інше підприємство — КП «Теплоенерго», яке до ціни КВБЗ додає послуги транспортування та постачання, а відтак тариф далеко перевершить граничний, запропонований урядом.


За нашими підрахунками, щоб виконати урядову постанову, ціна на виробництво теплової енергії має бути знижена на сотні чотири гривень порівняно з діючою (а не на 3,88 грн, як пропонується зараз). 

 

- Наразі ми не можемо затверджувати тарифи, чекаємо на офіційну публікацію Постанови про граничний тариф, - каже Микола Здойма.

 

Він додає: якщо Постанову введуть, то на кінцевого постачальника тепла населенню — КП «Теплоенерго» очікують мільйонні збитки.

 

Від редакції: отже, маємо два варіанти подальшого розвитку подій:

  • або урядове рішення нарешті змусить адміністрацію КП «Теплоенерго» вжити заходів для економії та зниження витрат, щоб не загрузнути в збитках;
  • або збитки покриють за наш з вами рахунок: з міського бюджету, який наповнюють платники податків.
Теги: тариф КВБЗ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

104
2 липня 2019 06:44

28 лет палец об палец ничего не делали, только бабло снимали. А сегодня у них и магистрали износились и оборудование и т.д. и т.п. Вкладывать никто из них не собирался и не собирается. А зачем? Народ оплатит всё и тарифы проглотит . Убытки миллионные? А , что. в правительстве сидят безграмотные,которые не в состоянии рассчитать тарифы?. Так кто нас хочет нагреть? Местные царьки ?


8 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх