Мерія таки знизить тарифи ТЕЦ КВБЗ на виробництва тепла: проект рішення

7.06.2019, 15:05 Переглядів: 2 230

Передбачено, що знижені тарифи діятимуть з 1 жовтня цього року до 30 вересня 2020 року. Для населення (кінцевого споживача) тариф може не зменшитися

Сьогодні, 6 червня, на сайті Кременчуцької міськради оприлюднений проект рішення виконкому про встановлення тарифів ТЕЦ КВБЗ на виробництво теплової енергії.


Нагадаємо, вагонзавод заявив про наміри встановити нові тарифи, і зараз приймає зауваження та пропозиції. Запропоновані тарифи нижчі за діючі (крім тарифів для релігійних організацій). Зокрема, теплова енергія для потреб населення має подешевшати на 0,3%.



Проект рішення передбачає, що нові тарифи діятимуть з 1 жовтня цього року до 30 вересня 2020 року. Документ готувало управління економіки виконкому.


Як ми повідомляли раніше, на даний час міська влада не може ні коригувати тарифи для населення, ні встановлювати нові, доки зі споживачами не будуть укладені нові угоди. А на це дається рік, до 1 травня 2020 року (з моменту набуття чинності із 1.05.19 р. норм нового Закону «Про житлово-комунальні послуги»).


То чи може бути ухвалене рішення про нові тарифи для КВБЗ? Як наголошує начальник управління економіки виконкому Микола Здойма, вагонзавод не постачає послугу населенню — послугу надає інше підприємство, КП «Теплоенерго», яке купує теплову енергію в ТЕЦ КВБЗ для потреб мешканців Раківки. Тож він вважає, що наразі виконком може встановити новий тариф для КВБЗ (вагонзавод не укладає договори з населенням). Водночас, виконком не може переглядати тариф КП «Теплоенерго».


- Але зверніть увагу: новий тариф для КВБЗ ми встановлюємо на початку нового опалювального сезону. Можливо, до цього часу органам місцевого самоврядування нададуть право затверджувати тарифи підприємствам, що надають компослуги населенню. І ми також переглянемо тариф «Теплоенерго», - каже Микола Здойма.


Він посилається на те, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується скоротити термін для укладення виконавцями послуг угод з населенням.


У випадку, якщо ВР не внесе зміни, кременчужанам нічого не «перепаде» від зниження тарифу ТЕЦ КВБЗ, але на покупному теплі зекономить КП «Теплоенерго». Проте, оскільки тариф знижується незначно, то й сума економії, за підрахунками управління економіки виконкому, складе 800 тис грн за весь майбутній опалювальний сезон.




Теги: КВБЗ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх