З 1 липня в Україні на парковках з'являться місця із зарядками для електромобілів

1.07.2019, 15:05 Переглядів: 2 153

 

До 2030 року всі парковки в Україні планують на 100% облаштувати електрозарядками

В Україні з липня усі нові або реконструйовані парковки облаштовуватимуть зарядками для електрокарів. Це зумовлене тим, що з 1 липня вступили у дію нові зміни у державні будівельні норми* щодо проектування автостоянок і гаражів.


Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе пояснив:


- Весь світ поступово переходить на електромобілі. Україна також активно долучається до цього процесу. Для прикладу, у 2015 році в країні налічувалося всього 500 електрокарів, а зараз майже 13 тисяч. Тільки цієї весни попит на електромобілі серед українців зріс на 67%. Тому ми йдемо в ногу з часом і в нових змінах у ДБН щодо автостоянок прописали необхідність проектувати не менше 5% місць на парковках з електрозарядками.


Віднині обов’язкові вимоги при проектуванні парковок такі: не менше ніж 5% машино-місць від загальної кількості у гаражах та автостоянках облаштовуватимуть зарядними пристроями для паркування автівок, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома).


- Взагалі хочемо, щоб до 2030 року всі парковки в Україні стали на 100% облаштовані електрозарядками. Це в першу чергу комфорт людей, які користуються електрокарами, – наголосив Лев Парцхаладзе.


*Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Теги: парковка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх