Футболіста «Кременя» Ернеста Астахова викликали в студентську збірну України

30.06.2019, 17:03 Переглядів: 2 687

 

Захисник кременчуцької команди захищатиме честь країни на Всесвітній універсіаді в Італії

Сьогодні, 30 червня, рейсом із київського аеропорту Жуляни до Італії вилетіла студентська збірна України. Синьо-жовті візьмуть участь у Всесвітній універсіаді, що проходитиме в Неаполі. 


У складі української дружини футболіст "Кременя" Ернест Астахов. На жаль, голкіпер кременчужан Ярослав Котляров, який також проходив збір разом зі збірною не потрапив у заявку.



З-поміж 26 гравців, які працювали на зборі, головний тренер Анатолій Бузнік визначив остаточний склад із 20 футболістів для участі в Універсіаді.


Склад студентської збірної України:
Воротарі: Вадим Солдатенко, Артем Поспєлов

Захисники: Дмитро Юхимович, Богдан Кушніренко, Олексій Лобов, Андрій Співаков, Андрій Соколов, Ернест Астахов

Півзахисники: Роман Толочко, Максим Грисьо, Тарас Завійський, Андрій Понєдєльнік, Артур Думанюк, Арсентій Дорошенко, Артем Радченко, Євген Чумак, Денис Костишин

Нападники: Андрій Штогрин, Михайло Удод, Анатолій Нурієв


 


Перед вильотом до Італії Ернест поспілкувався з журналістами всеукраїнського видання Sport Arena. Захисник МФК "Кремінь" розповів про завдання на Всесвітній Універсіаді у Італії, минулий сезон і про задачі його клубу у новому.



- Наскільки важливо для вас виграти Універсіаду?

- Ставимо перед собою лише максимальні завдання. Для самих гравців дуже важливо здобути перемогу на цьому турнірі, щоб заробити собі ім’я та потрапити у хорошу команду в майбутньому.


Наприклад, зараз у Прем’єр-Лізі з’явився дебютант - Колос із Ковалівки. Вважаю, що якщо вдасться продемонструвати всі свої найкращі якості, то можна потрапити, скажімо, до колективу, який тільки починає заробляти собі ім’я в еліті.

Якщо зможемо виграти Універсіаду, на нас звернуть увагу не лише українські скаути, а й зарубіжні. Тож перемога на Універсіаді — пріоритет номер один на даний момент.


 


- Кремінь став абсолютним чемпіоном Другої ліги. Вам всього 20 років, але минулий чемпіонат провели досить успішно. Напевно, це був найкращий сезон у вашій кар‘єрі?

- Звісно, з вами можна погодитися. Минулий сезон для мене був успішним, вдалося проявити себе. На жаль, розрив хрестоподібних зв’язок не міг не вплинути на мої виступи. Дякувати Богу, вдалося відновитися після такої серйозної травми. Через п’ять з половиною місяців після хірургічного втручання зміг навіть потрапити до основного складу команди. Для цього необхідно було багато працювати, але я впорався з цим непростим періодом у своєму житті. Зараз головне не зупинятися на досягнутому і рухатися вперед, щоб у майбутньому грати ще краще.


- Ваша позиція на полі відповідає сучасним тенденціям - крайній атакувальний захисник. Пробували на інших позиціях грати?

- Головний тренер використовує мене на трьох-чотирьох позиціях. Граю також і опорним півзахисником. Мені найбільше подобається грати саме атакувальним захисником за тактики 5-4-1, коли крайній захисник підключається до атаки. Якраз за такою схемою грає наша збірна U20, яка стала напередодні чемпіоном світу.


- За якою тактичною схемою грає Студентська збірна?

- Пріоритетною схемою для нас є 4-3-3, але є в нас певні напрацювання у випадку форс-мажорних обставин. Сподіваюся, що вони нам не знадобляться, але готуємося до всього.


 


- Кремінь славиться надійним захистом. Команда найменше пропустила у Другій лізі, у тому числі і завдяки вам. Фахівці відзначають вашу швидкість, витривалість, вміння відбирати м’яча. А ще - виконуєте великий обсяг роботи на полі. Чи вся лінія захисту у команді має скільки позитивних якостей?

- Завжди захоплювався працездатністю нашого правого захисника Богдана Бичкова. Напевно, більшого трудягу ніколи не бачив. Я його називаю роботом, адже Богдан на зборах завжди виконує найбільший обсяг роботи.


Дмитро Ентін та Сергій Ченбай - надзвичайно надійні не тільки на полі, а й в житті. Вони завжди можуть допомогти у складних ситуаціях. Це швидкісні гравці, у них відчувається впевненість у власних силах.


Про Вовкодава напевно і говорити нічого не треба. Сергій все своє життя грав у Прем’єр-Лізі.  Зарекомендував себе у складі Ворскли. Сергій  ділиться своїм досвідом з більш молодими та недосвідченими хлопцями.


Необхідно також відзначити старожила команди Піскуна, який виконує великий обсяг руйнівної роботи, допомагає захисникам. Взагалі, більш досвідчені гравці завжди з нами ділилися своїм досвідом. “Один за всіх і всі за одного” — девіз ФК Кремінь.


- Хто у Кремені найкращий дриблінгер?

- У цьому аспекті безперечно найбільше виділяється Євгеній Мурашов. Вважаю його найкращим у роботі з м’ячем на швидкості не лише у Другій, а й у Першій лізі. Взагалі, у нього нереально відібрати м’яча, але мені це вдається на тренуваннях (посміхається).


- Команда вже втратила найкращого бомбардира Костянтина Чернія. Інших лідерів Кременя вдасться втримати?

- Не знаю, чому керівництво клубу відпустило Чернія. Дуже хочеться почути їхню аргументацію з цього питання. Вважаю, що це дуже велика втрата для нашої команди. Що стосується інших гравців, намагатимемося залишити всіх лідерів у команді. Нам необхідно зберегти основний склад, а також підсилитися, щоб достойно виступати у Першій лізі.


- Ця команда, яка стала абсолютним чемпіоном Другої ліги не загубилася б у Першій лізі?

- Давно слідкував за Кременем, ще коли команда вперше виходила у Першу лігу. Впевнений, що зробимо висновки, виправимо всі помилки, які були допущені. Головне завдання - не тільки залишитися у Першій лізі, а й закріпитися на сьомому-восьмому місці. Вважаю, що нашій команді це до снаги.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Професіональна футбольна ліга України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх