Для вступників: на сайті МОН розмістили інструкції щодо роботи з електронним кабінетом

28.06.2019, 10:31 Переглядів: 2 797

 

Реєстрація кабінетів вступників почнеться з 1 липня

На сайті Міністерства освіти і науки України розмістили текстову та відеоінструкцію для вступників щодо роботи з електронним кабінетом. За допомогою інструкцій можна дізнатися про особливості створення і наповнення кабінету, вибір конкурсних пропозицій та подачу електронних заяв.


Для реєстрації електронного кабінету вступникам треба зазначити таку інформацію:

  • адреса електронної пошти, до якої є постійний доступ та яка не заборонена на території України (пошта буде логіном для входу в кабінет);
  • пароль та підтвердження паролю (кількість символів необмежена);
  • дані сертифікату ЗНО - номер (7 цифр), пін-код (4 цифри) та рік видачі (пропонується автоматично);
  • дані документа про повну загальну середню освіту - серія (2 літери), номер (8 цифр), середній бал.


Після здійснення усіх цих кроків на вказану вступником електронну адресу прийде лист активації. Перейшовши за вказаним у листі посиланням, він підтвердить створення електронного кабінету.


Абітурієнти мають самостійно розраховувати середній бал атестата чи свідоцтва про повну загальну середню освіту. Він обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин. Бал розраховується як середнє арифметичне усіх зазначених у додатку до документа оцінок, включаючи державну підсумкову атестацію. Предмети, за якими стоїть запис «звільнений(а)», у загальну кількість не враховуються. Для точного розрахунку середнього бала документа вступникам рекомендують скористатися спеціальним калькулятором на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти.


В інструкціях також міститься докладний опис вимог до формату та розміру фото і документів, які абітурієнти мають додатково завантажити в електронний кабінет. Крім того, вступникам пояснять, як правильно робити відбір конкурсних пропозицій, що потрібно вказувати під час подачі заяви до вишу, де можна переглянути вже подані заяви та інше.


Важливо: будь-яку інформацію в електронному кабінеті, наприклад, особисті дані чи отримані тестові бали ЗНО, можна змінити до подання першої заяви. Далі змінити інформацію буде неможливо.


Також на сайті МОН вступники мають змогу ознайомитися з найпоширенішими питаннями щодо вступної кампанії-2019.


Реєстрація кабінетів вступників розпочнеться вже з 1 липня на сайті ez.osvitavsim.org.ua. У разі виникнення проблем із реєстрацією зверніться за електронною поштою ez@inforesurs.gov.ua або за номером (044) 290-18-13.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх