Встигніть до 15 липня змінити місце для голосування

30.05.2019, 11:01 Переглядів: 2 839

 

Більше ніяких довідок

До 15 липня включно необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців для зміни місця голосування, про це повідомляє громадянська мережа «Опора». Адреси можна знайти тут.


До речі, Центральна виборча комісія скасувала необхідність надавати підтверджувальний документ під час зміни місця голосування. Досі потрібно було обґрунтовувати зміну місця голосування, надаючи довідку з роботи, транспортні квитки або інші документи.


- Центральна виборча комісія внесла зміни до своєї постанови №893 від 13 вересня 2012 року, якою виключила необхідність при зміні місця голосування надавати підтверджувальний документ. Відтепер лише заява і паспорт. Більше ніяких бар’єрів на шляху до виборчих скриньок, - йдеться у повідомленні.


Громадяни, які змінять місце голосування, не зможуть обирати мажоритарників.


Особливістю парламентських виборів є те, що виборець, який голосує не за місцем прописки, отримає лише один бюлетень - за партійними списками.


- Обидва бюлетені - і за мажоритарного кандидата, і за партію - отримають тільки ті виборці, які змінять місце голосування в межах «рідного» округу. Ще один варіант - просто поїхати голосувати за місцем реєстрації, – повідомляє Опора.


Нагадаємо, дострокові парламентські вибори відбудуться 21 липня.

Теги: вибори
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ В РАДУ-2019:

Кандидати

У 2019 році відбудуться вибори до Верховної Ради України. Після отримання повноважень новообраний президент Володимир Зеленський видав Указ про припинення повноважень Верховної Ради та проведення позачергових парламентських виборів 21 липня 2019 року (Указ оскаржується у Конституційному суді). Чергові вибори мали б відбутися у жовтня 2019 року.

Вибори відбудуться за старою «змішаною» схемою: першу половину з 450 депутатів нової Верховної Ради громадяни виберуть голосуючи за партію (партійні списки), а другу половину – обираючи конкретного кандидата на мажоритарному окрузі. Для мешканців Кременчука це вже традиційний 146-й округ, а 13 кременчуцьких дільниць на Молодіжному віднесені до 150-го округу із центром у Горішніх Плавнях.

Прохідний бар’єр у парламент для партій – 5%. На мажоритарному окрузі перемагає той кандидат, який набере найбільшу кількість голосів виборців.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх