«Хвіст за березень»: чому деякі кременчужани отримали захмарні рахунки за опалення у квітні

28.05.2019, 11:33 Переглядів: 4 578 Коментарів: 4

Причина одна: контролери некоректно знімають показники теплових лічильників

Кременчужанин Дмитро, мешканець вулиці Молодіжної, 25 поскаржився до редакції на захмарний рахунок за компослуги, який отримав у травні (за квітень) — понад 1900 гривень. Левова частка платежу (понад 1000 гривень) — це опалення.


- Опалення нам відключили 8 квітня. Я почав з'ясовувати, звідки ж такий рахунок? У абонвідділі (ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» - ред.) мені пояснили, що це залишився хвіст за березень, бо показники вони в нас знімають з 15 числа. Субсидія на опалення за квітень мені прийшла всього 34 гривні, - розповів Дмитро.


Ситуація повторюється з року в рік: наприкінці минулого опалювального сезону читачі зверталися у «ТелеграфЪ» з такими ж самими скаргами. Зауважимо, що нормативні документи чітко не регламентують термін, коли саме контролери повинні знімати показники.


Тому мешканцям краще брати ініціативу у свої руки та призначати відповідальну особу, яка зніматиме показники будинкових лічильників та надаватиме наприкінці місяця постачальникам тепла коректні показники.



Проте варто зауважити: навіть при некоректному знятті показників лічильника загальний рахунок (за весь опалювальний сезон) відображає лише спожите. Тобто якщо вийшло більше у квітні, значить менше було у жовтні (на початку опалювального сезону).


Отримувачі субсидій теж не постраждали — їм віддали все, що належить, у попередні місяці. Адже субсидія призначається у розмірі соціальних нормативів комунальних послуг. Тобто навіть якщо лічильник (у попередні місяці) показував фактичне споживання менше за соціальну норму, все одно субсидія призначалася в розмірі соціальної норми. А відповідно, могла бути економія обов'язкового платежу.


Детальніше — у поясненні Лідії Глоби, начальника управління соцзахисту Автозаводського району, у матеріалі за посиланням нижче.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
28 травня 2019 14:40

"Тобто якщо вийшло більше у квітні, значить менше було у жовтні (на початку опалювального сезону)."
брєд...у жовтні теж забагато заплатили...якісь у вас підрахунки,знаєте,як розмова про квантову фізику...монополія так і буде наживатись на громадянах,доки не з`явится конкуренція.


16 2
209
28 травня 2019 18:27

600 грн заплатил


1 0
157
28 травня 2019 18:35

за квітень рахунок був лише на 100 (1500 і 1400) грн менше ніж за попередній період. При тому що на вулиці темература зросла градусів на 8-12.


7 0
1 031
29 травня 2019 09:04

Это повторяется из года в год. Нет слов.


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх