Пориньте у світ кольорів і квітів в кінці робочого тижня: відкрилася персональна виставка Тетяни Ярової

24.05.2019, 17:37 Переглядів: 5 716

 

У квітів своя історія

23 травня у міській художній галереї відкрилася персональна виставка кременчуцької художниці Тетяни Ярової «Мій світ кольорів і квітів». На виставці представлені 44 її роботи, побачити які можна буде до 16 червня включно. Художниця у своїх роботах розповідає квіткові історії, інколи на картинах з'являються елементи пейзажів чи постаті людей.


– В пергу чергу малюєш для себе, але й для того, щоб ці роботи побачили люди. І коли бачиш усмішки, дуже приємно, це надихає. Ми наче стаємо ближчими, ріднішими, - поділилася метою своєї творчості з гостями майстриня.

 

Як кажуть, талановита людина - талановита в усьому: Тетяна Петрівна захоплюється керамікою, психологією, розписом скла, декілька років очолювала творчу майстерню для дорослих. Вона брала участь у колективних виставках, а перша персональна виставка художниці відкрилася в 2017 році у Горішніх Плавнях.

 

Тетяна Ярова закінчила Харківське державне художнє училище, а згодом — Харківський державний педагогічний інститут. Починала трудову діяльність у Кременчуцькій школі №1, а тепер працює викладачем образотворчого мистецтва у педагогічному коледжі ім. Макаренка.


– Малюю ще з дитинства. По життю я педагог, тому знаю, що абсолютно усі діти із задоволенням малюють, потім, коли стають доросліші, оцінюють себе: у деяких це захоплення проходить, а от у мене це до сих пір, - розповідає художниця про витоки своєї творчості. - Освіту маю художньо-педагогічну, інколи викладач перемагає, інколи художник, але коли вони разом — це найбільш цікавий варіант. Довгий час я була лише викладачем, але викладачем малювання. Приблизно 5 років тому відчула, що знову хочу малювати!


 

 

Твори Тетяни Ярової — це картини натуральних квітів, які зображені через призму особливого бачення художниці. У своїх роботах вона використовує різні техніки: акварель, графіку, живопис. Тетяна Петрівна експериментує не лише з техніками, а й з матеріалами — вона створює оригінальні картини на газетах. За її словами, вирішила спробувати, як поводить себе матеріал, та довести, що звичайна газета теж може бути арт-об'єктом.

 

Особливою та у певному сенсі автобіографічною картиною в доробку художниці є робота «Проявление», на якій з темноти та сірості з'являється яскрава краса — маки.


Виставку Тетяни Ярової «Мій світ кольорів і квітів» можна відвідати до 16 червня включно.
Де: міська художня галерея, вул. Коцюбинського, 4.
Коли: середа-п'ятниця з 11.00 до 18.00, субота-неділя з 8.00 до 18.30. Понеділок, вівторок - вихідні.
Вхід вільний.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх