Ведучу «Ревізор: Магазини» у Полтаві поносили на руках

22.05.2019, 10:23 Переглядів: 6 591 Коментарів: 3

 

Ірина Хоменко перевірила у Полтаві чотири торгові точки. На кухню якого закладу ведуча проривалася з «боєм», та чи отримала Полтава ревізорську відзнаку, далі у матеріалі

20 травня на «Новому каналі» показали полтавський випуск «Ревізор: Магазини». Ведуча програми Ірина Хоменко провела ревізію на Центральному ринку, у «Маркетопті», гастрономі та шашличному магазині.


Першим пунктом ревізії став Центральний ринок. Там ведуча підходила до деяких продавців та перевіряла у них медичні книжки та сертифікати на м'ясо. Перед зніманням програми у цих продавців таємний покупець спробував купити заборонені для продажу на ринку товари: кров та кров’янку*. У нього це вийшло. У результаті Ірина Хоменко не рекомендувала купувати продукти на Центральному ринку у Полтаві.


 


Наступна ціль – супермаркет «Маркетопт» по вулиці Дмитра Коряка. Ведуча знайшла у магазині наступні недоліки.


На витяжці у м’ясному цеху була пилюка. У м’ясному холодильнику зберігалися цитрусові, порізаний ананас, кисломолочний сир, копчена риба. Продукція у підсобному приміщенні зберігалася на підлозі без підтарника.


У торговому залі:

  • відкриті борошно та крупи, в одній з круп ведуча знайшла шматки пакету;
  • ковбаса у відділі, де роблять піцу, мала температуру +13,4 (максимально допустима +6);
  • на прилавках – зіпсовані хурма та яблука, груша.

 


Перед ревізією до магазину прийшов таємний покупець та придбав дорожчий товар за ціною дешевшого: червоний перець чилі по 143,75 грн за кілограм придбав за ціною перцю по 86,25 грн. Ні касир, ні працівник магазину провокації не помітили.


Враховуючи всі недоліки, «Ревізор: Магазини» не рекомендував «Маркетопт».


Потім Ірина Хоменко попрямувала до гастронома «Каштанчик», що знаходиться за адресою вулиця Соборності, 49. Під час ревізії ведуча побачила, що на складі соки зберігалися на підлозі, кондитерські вироби – поруч з картоплею. Температура зберігання кондитерки - +17, при нормі до +6 градуса.


 


У торговому залі:

  • ковбаса на прилавку зберігалася при температурі +8,8 градуса;
  • бургери зберігалися не в холодильнику, а на прилавку;
  • продавалися уцінені фрукти, які взагалі не можна реалізовувати;
  • йогурт мав температуру +12,5, норма - не вище +8;
  • температура у морозильнику, де зберігалися напівфабрикати, - мінус 15, норма - не вище 18 градусів нижче нуля.

Ірина Хоменко зазначила, що гастроном трішки не дотягує до зеленої таблички, тож відзнаку залишила собі.


Останньою зупинкою ревізії став магазин з продажу шашликів «Армения», що по вулиці Козака.


 


Ведуча одразу не змогла потрапити на кухню закладу, адже двері туди були зачиненими. Ірина Хоменко вирішила дістатися на кухню, перелізши прилавок. Молодик, який назвався Володєнькою, не давав Ірині Хоменко виконати задумане: хапав за руки та ноги. Обґрунтовував свої дії тим, щоб ведуча не впала.


 

Ірина викликала поліцію. Невдовзі після приїзду поліції прибув чоловік, який назвався Саркізом, керівником закладу. Разом з ним ведуча зайшла на кухню.


Там Ірина Хоменко виявила такі порушення:

  • температура масла - 4,7 градуса вище нуля. За словами ведучої, масло має зберігатися у морозилці.
  • немає наліпок з датою виробництва на продуктах в одному з холодильників;
  • порушене товарне сусідство: сирі яйця і масло не можуть зберігатися в одному холодильнику;
  • борошно зберігається не на піддоні, а на підлозі;
  • на вагах знайшли мертвих тарганів;
  • У торговому залі соління за вітриною зберігалося при температурі +10,6, норма від +2 до +6.

У цьому закладі також побував таємний покупець. Він замовив доставку шашлику та картоплі. Замовлення привезли менш ніж за годину. Ірина Хоменко розповіла, що після отримання замовлення продукти переважили та виявили розбіжності у значенні ваги: у чеку та по факту не збігатилися цифри. Тобто, покупець отримав менше, ніж зазначено у чеку.


Ведуча не рекомендувала «Армению».


Повністю випуск «Ревізор. Магазини» у Полтаві можна переглянути нижче.



* - Згідно з пунктом 41 документу «Про затвердження Правил торгівлі на ринках» на ринках забороняється продаж: кондитерських і кулінарних виробів, напівфабрикатів із м'яса  і риби (фарш, котлети, кров'яні та домашні ковбаси, зельць,  холодець, ікра рибна тощо), а також консервованих продуктів  (овочі, м'ясо, риба, ікра та інші консерви), виготовлених у  домашніх умовах.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: Ревизор: Магазины, Youtube Джерело відео: Ревизор: Магазины, Youtube
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
22 травня 2019 13:04

Шоу оно и есть шоу!Шоу маст гоу он! Нет бы прийти с проверкой с надлежащими органами(санэпидемстанция,общество защиты прав  потребителей и т.д.) явные нарушения - штаф, не помогло -  закрытие заведения до устранения, повторные нарушения - лишить лицензии. Глядишь может очередной "хозяин" заведения да и призадумался, а оно того стоит, а так ппр (по 3.14 по 3,14 и разошлись). Абыдно Да!


7 0
1 658
22 травня 2019 14:31

Цитата: imago
прийти с проверкой с надлежащими органами
l

По закону чтобы им придти,надо согласовать визит,а значит там вылижут все.


5 2
0
22 травня 2019 17:31

Ведучу «Ревізор: Магазини» у Полтаві поносили на руках - он ее так мягко и нежно отталкивал и брал на ручки, как родную. А ей видите ли не понравилось blush


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх