Суд не підтримав кременчужанина, який позивався на Управління соцзахисту: чоловіку відмовили компенсувати проїзд в автобусі

10.05.2019, 07:32 Переглядів: 2 944

Чоловік намагався компенсувати 400 гривень, витрачених на дві поїздки з Кременчука до Полтави і назад. Управління соцзахисту відмовило у відшкодуванні. Кременчужанин пішов у суд, але програв його

У квітні 2019 року Полтавський окружний адміністративний суд ухвалив рішення щодо кременчужанина, який позивався до Управління соцзахисту населення Автозаводського району Департаменту праці, соціального захисту населення та питань АТО виконкому Кременчуцької міськради.


З рішення стало відомо, що кременчужанин, інвалід війни ІІ групи, подав до суду на початку березня 2019 року. Він вимагав визнати відмову Управління соцзахисту населення Автозаводського району протиправною, скасувати рішення та зобов'язати виплатити кошти.


Причина судового позову - чоловіку відмовили у компенсації коштів, витрачених на проїзд у транспорті. 9 та 23 січня кременчужанин їздив з Кременчука до Полтави і у зворотному напрямку. На ці поїздки він витратив 400 гривень, по 100 гривень на поїздку. Відповідні кошти чоловік хотів компенсувати згідно з Порядком виплати компенсації за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських та міжобласних автобусних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км).


Відшкодувати 400 гривень чоловіку відмовили. Мотивували відмову тим, що відшкодуванню за проїзд підлягають виключно фіскальні чеки, які можна отримати на автостанціях, а не квитки, які видаються перевізниками за формою. Крім того стало відомо, що проїзні квитки за формою підлягають відшкодуванню, якщо поїздку здійснюють з районних центрів, де відсутні автостанції, або через автостанції, з яких не проводяться відправлення на міжобласних маршрутах загального користування. Оскільки у Кременчуці та у Полтаві автостанції є, за думкою Управління соцзахисту, чоловік мав подати саме фіскальні чеки.


У результаті суд вирішив відмовити в задоволенні адміністративного позову в повному обсязі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх